Antena 3 CNN Actualitate Secretul unei vieţi fericite, dezvăluit de un călugăr budist: "Aşa putem schimba lucrurile"

Secretul unei vieţi fericite, dezvăluit de un călugăr budist: "Aşa putem schimba lucrurile"

Claudia Popovici
1 minut de citit Publicat la 12:00 17 Ian 2023 Modificat la 12:00 17 Ian 2023
secretul unei vieti fericite dezvaluite de un calugar budist matthieu ricard
Secretul unei vieţi fericite, dezvăluit de un călugăr budist: "Aşa putem schimba lucrurile" Sursa foto: businessinsider.com

Matthieu Ricard, în vârstă de 76 de ani, a renunțat la carieră sa de om de știință pentru a se muta în Himalaya, acolo unde a devenit călugăr budist.

În urma unui experiment realizat de Universitatea din Wisconsin, Matthieu Ricard și-a câștigat titlul de „cea mai fericită persoană în viață” .

Mai exact, neurologii au conectat creierul călugărului la 256 de senzori, iar cu ajutorul acestora au descoperit că, în timp ce medita, creierul lui Ricard a produs unde cerebrale la niveluri nemaiîntâlnite până acum.

Practic, scanările au arătat o activitate incredibil de mare în cortexul prefrontal stâng al creierului său,  ceea ce înseamnă că el are o capacitate anormal de mare pentru lucrurile pozitive.  

Potrivit acestuia, mare parte din nefericirea care ne acaparează în fiecare zi provine de la faptul că percepem întreaga lume ca pe o amenințare. 

Da, mintea noastră lucrează cu o vitează amețitoare și se concentrează mai mult la aspectele negative, dar asta nu înseamnă că nu putem schimba lucrurile cu puțin timp și efort.

 „Cu antrenament mintal, putem oricând să aducem starea noastră de fericire la un alt nivel.

Este ca și cum ai alerga. Dacă mă antrenez, s-ar putea să alerg un maraton. S-ar putea să nu devin campion olimpic, dar există o diferență uriașă între a mă antrena și a nu mă antrena. Deci, de ce nu s-ar aplica același lucru și la minte", a spus Matthieu Ricard, într-un interviu pentru Business Insider la Forumul Economic Mondial din Elveția, potrivit adevărul.ro.

Există un punct de vedere conform căruia bunăvoința, atenția, echilibrul emoțional și rezistența sunt abilități care pot fi antrenate”, spune călugărul care ne recomandă să petrecem 10 până la 15 minute pe zi cu gânduri fericite.

Cu alte cuvinte, "nu mai trăiți în modul de supraviețuire egoist. Gândiți şi faceți ceva frumos pentru alții sau chiar să vă amintiți un moment de bucurie din trecutul vostru.

Petrecerea a mai mult de câteva secunde pentru aceste emoții pozitive oferă beneficii pe termen lung și poate da rezultate chiar și în decurs de două săptămâni", a mai spus călugărul desemnat cea mai fericită persoană în viaţă.

×
x close