Examenele au intrat pe ultima sută de metri. Chiar dacă principalul lucru asupra căruia vă concentraţi este învăţatul, nu trebuie să uitaţi că puteţi da randament numai dacă sunteţi odihniţi şi vă hrăniţi corespunzător. Pentru ca învăţatul să meargă şnur, în perioada examenelor sunt recomandate, în primul rând, legumele şi fructele proaspete. Acestea sunt bogate în vitaminele B1, B6, A şi E şi vă ajută să memoraţi mai uşor noţiunile. Indicat este şi peştele, fie din conserve, fie fript, pentru că este bogat în fosfor şi elemente minerale, care favorizează îmbunătăţirea memoriei.
Lactatele de orice tip sunt, de asemenea, recomandate, deoarece lipsa calciului scade capacitatea de învăţare. Carnea, chiar şi cea de porc, dacă este preparată corespunzător, este importantă pentru că aduce proteinele necesare organismului.
Citiţi articolul complet în Gândul