Antena 3 CNN Actualitate Seceta raţionalizează apa în Bucureşti

Seceta raţionalizează apa în Bucureşti

Seceta raţionalizează apa în Bucureşti
14 Iun 2007   •   07:51

Seceta aduce în actualitate raţia de apă. Trebuie să facem deocamdată economie la spălarea trotuarelor! Autorităţile de mediu au cerut regiilor de salubritate să treacă la raţionalizarea apei-devenită preţioasă din cauza secetei. Deja străzile şi bulevardele Capitalei sunt udate mult mai rar şi cu mai puţine maşini. Maşinile care stropeau străzile zi sau noapte aproape că au dispărut în ultimele zile. Tuturor serviciilor publice care funcţionează în Bucureşti li s-a cerut să facă economie la apă. Pot uda străzile dar nu la fel de des ca până acum.

Recomandarea de mediu a fost urmată de o alta - de la ministerul Sănătăţii. Ambele prevăd un program special pentru stropit asfaltul. Se spală doar noaptea şi pănă la 9 dimineaţa.

Seceta a afectat şi alimentarea cu apă a salbei de lacuri din nordul Bucureştiului. Debitul râului Colentina, din care se alimentează şi Herăstrăul sau Floreasca este extrem de scăzut.

Aproape toate maşinile care udă bulevardele capitalei se alimentează chiar din lacul Herăstrău. Edilii spun că deocamdată acestea sunt singurele restricţii la consumul de apă în Capitală. Autorităţile au luat în calcul chiar şi varianta raţionalizării apei potabile. Speră sînsă să nu fie cazul.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close