Antena 3 CNN Actualitate Sebastian Ghiţă (PSD), acuzat că a luat 200.000 de euro pentru lucrări pe care nu le-a mai efectuat

Sebastian Ghiţă (PSD), acuzat că a luat 200.000 de euro pentru lucrări pe care nu le-a mai efectuat

M.Z.
2 minute de citit Publicat la 11:13 27 Mar 2013 Modificat la 11:13 27 Mar 2013
Sebastian Ghiţă (PSD), acuzat că a luat 200.000 de euro pentru lucrări pe care nu le-a mai efectuat
Foto: Intact Images
Deputatul PSD Sebastian Ghiţă este acuzat că a încasat 200.000 de euro pentru lucrări pe care nu le-a mai efectuat. Compania lui Ghiţă a uitat să mai onoreze unele servicii, într-un contract care viza informatizarea unei instituţii din ţară. Banii, însă, i-a încasat imediat.

După câţiva ani de procese, dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde magistraţii vor decide când trebuie să restituie aceşti bani.

Firma lui Sebastian Ghiţă a semnat, în 2006, un contract de 2.000.000 de euro pentru informatizarea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Deşi a încasat banii în avans pentru patru ani, firma lui Ghiţă nu ar fi asigurat serviciile de mentenanţă, prevedea contractul.

Suma de 200.000 de euro aferentă serviciului de mentenanţă a fost declarată neelegibilă, atât ca urmare a faptului că acest serviciu nu a fost executat efectiv, dar şi pentru că acest serviciu trebuia să fie executat după expirarea Memorandumului de Finanţare 2004, se arată în dosarul de la ICCJ.

Oficiul de Plăţi şi Contractare Phare a fost cel care a dat banii, iar serviciile de mentenanţă au fost achitate din fonduri europene. Acum Oficiul trebuie să recupereze cheltuielile. Curtea de apel Ploieşti a hotărât că firma deputatului PSD trebuie să restituie banii încasaţi pentru mentenanţă, însă decizia nu este definitivă.

S.C. Asesoft Internaţional S.A. avea obligaţia de desfăşura activităţile menţionate anterior în baza unui contract secundar propus chiar de S.C. Asesoft Internaţional S.A., se arată în dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Oficiul de Plăţi şi Contractare Phare este chiar una dintre instituţiile statului care girează pentru creditele lui Sebastian Ghiţă la bănci. Sistemul este unul simplu, dar de care nu beneficiază oricine. Prin contractele încheiat cu băncile, Ghiţă s-a asigurat că va primi banii la timp de la instituţiile statului, pentru că sumele au fost puse garanţie pentru împrumuturi. Practic, instituţiile publice cu care Asesoft International SA a încheiat contracte au devenit debitoarele băncii. Iar dacă nu-l plătesc pe Ghiţă, intră în conflict cu banca.

Sebastian Ghiţă (PSD) a primit 15 milioane euro de la stat, pe vremea lui Boc. Ce viza contractul

PSD-istul Sebastian Ghiţă, făcut nabab de stat. Omul de afaceri a garantat cu viitoare credite luate de la bănci

RTV, din gafă în gafă. Televiziunea lui Ghiţă (PSD) a prezentat un sondaj de opinie, negat în direct chiar de presupusul autor

Această dezinformarea a venit la o săptămână după o altă gafă marca RTV, când televiziunea dădea dovadă că nu cunoaşte miniştrii României.

RTV este postul de televiziune care de curând a făcut din actualul ministru al Muncii, liberala Mariana Câmpeanu, o persoană urmărită penal.

Mariana Câmpeanu se gândeşte să dea în judecată România TV. Postul controlat de PSD-istul Ghiţă a acuzat-o pe nedrept de luare de mită.

Citeşte şi fuRTV - Cum dezinformează, manipulează și încalcă Legea privind proprietatea intelectuală România TV

RTV schimbă macazul editorial: ştiri pozitive cu Traian Băsescu şi tabloidizare






×
Etichete: Sebastian Ghita bani
x close