Antena 3 CNN Actualitate Se măresc sau nu alocațiile copiilor în 2020? Ludovic Orban vine cu primele scuze, părinții sunt revoltați

Se măresc sau nu alocațiile copiilor în 2020? Ludovic Orban vine cu primele scuze, părinții sunt revoltați

ALOCATII 2020. Premierul Ludovic Orban a făcut mai multe declarații despre mărirea alocațiilor copiilor în 2020, dar părinții nu știu nici până acum dacă anul acesta copiii vor beneficia de mai mulți bani de la bugetul de stat.

o_1du4insmcnf31f9s1rs4nsnbq8g.jpeg
Foto: pexels
09 Ian 2020   •   09:19

ALOCATII 2020. Dublarea alocațiilor copiilor o să mai dureze. Cât timp? Încă nu se știe. Cert este că Guvernul PNL se menține pe poziții și nu va face o schimbarea în această privință prea curând, în 2020.

ALOCATII 2020. „Dublarea alocațiilor pentru copii nu are practic susținere bugetară, am spus-o din capul locului”, a susținut premierul Ludovic Orban, la un post de televiziune. „Noi ne dorim creșterea alocațiilor pentru copii”, a adăugat primul ministru.

ALOCATII 2020. Această declarație i-a înfuriat pe părinți. Astfel, ​Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar a transmis un comunicat de presă prin care îi cer lui Ludovic Orban să nu blocheze dublarea alocațiilor în 2020.

ALOCATII 2020. „Suntem conștienți că bugetul nu reprezintă un sac fără fund, numai că, în ultimii 30 de ani, de câte ori este vorba de bugetul Ministerului Educaţiei, de investiţii bugetare reale în educatie sau de alocațiile copiilor, nu se găsesc resurse financiare. (...) Consecinţele nemajorării se văd de pe acum, demografic și economic, iar în următorii ani se vor aprofunda: scăderea populaţie active în muncă şi scăderea contribuţiilor financiare în susţinerea facilităţilor sociale; calitatea forţei de muncă rămasă în ţară în raport cu cea care a ales să emigreze; importul forţei de muncă în detrimentul celei naţionale”, au transmis ei, potrivit a1.ro.

 


 

×
Subiecte în articol: majorare alocații
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close