Antena 3 CNN Actualitate Se întâmplă astăzi în casele a peste 2,2 milioane de români

Se întâmplă astăzi în casele a peste 2,2 milioane de români

Se întâmplă astăzi în casele a peste 2,2 milioane de români
de O.P.    |    15 Aug 2013   •   06:07

Este motiv de sărbătoare, astăzi, în familiile a peste două milioane de români care petrec de ziua numelui. Potrivit unei statistici a Ministerului de Interne, peste 2,2 milioane de români poartă numele de Maria sau derivate din acesta.

Doamnele şi domnişoarele sunt, şi de această dată, în centrul atenţiei. Aproape 1.400.000 de românce au primit numele de botez Maria. Alte 400.000 răspund la nume precum Mariana, Marinela sau Mioara.

Părinţii nu au ocolit nici prenume ca Mărioara sau Marilena. Ba chiar există şi femei al căror nume este, oficial, Măria.  La bărbaţi e puţin mai simplu  - nu există atât de multe variante. Azi se cinstesc doar cei cu numele de Marian, Marin sau Marinică. În total, aproape 420 de mii de sărbătoriţi.

Sfânta Marie Mare teoretic nu e motiv de sărbătoare. E Adormirea Maicii Domnului, dar la noi se petrece şi aşa. Deci e prilej de cheltuială. 

În cazul Mariilor puteţi scăpa, simbolic, cu un buchet de flori de minimum 10 lei. Un aranjament mai bogat poate, însă, ajunge la 50 de lei. O cheltuială, medie, în toată ţara de 35 de milioane.

Bărbaţii primesc, de regulă, o sticlă de vin, al cărei preţ poate ajunge şi la 100 de lei. Deci, o cheltuială medie de aproape 13 milioane. Dar... socotelile ar putea arăta altfel. Florăresele dublează preţul florilor cu orice ocazie specială, aşa că, până la urmă, cadourile simbolice pentru domni şi doamne costă cam la fel.

×
Subiecte în articol: adormirea maicii domnului
Cele mai noi știri
Parteneri
x close