Antena 3 CNN Actualitate Se închid școlile? Raluca Turcan, anunțul momentului

Se închid școlile? Raluca Turcan, anunțul momentului

Vicepremierul Guvernului Orban, Raluca Turcan, a vorbit, marți, despre posibilitatea intrării tuturor școlilor din România în scenariul roșu, cursurile desfășurându-se exclusiv online.

Se închid școlile? Raluca Turcan, anunțul momentului
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    07 Oct 2020   •   13:30

“Eu nu cred că ne apropiem, la nivel naţional, de o închidere a şcolilor şi o includere a tuturor şcolilor în scenariul roşu şi predarea online. Și nu este de dorit. Toate studiile arată că învățământul cu prezență fizică dă rezultate mult mai bune.

”Am lăsat la latitudinea autorităților locale”

De aceea am lăsat la latitudinea autorităţilor locale. Şi acolo, şcolile, inspectoratele, DSP-urile, cu comitetele judeţene de situaţii de urgenţă decid dacă există pericol în comunitate, în proximitatea şcolii, dacă există şi o creştere a numărului de cazuri.

Ar fi anapoda oarecum în unele localități în care nu ai niciun caz să introduci școlile în scenariul roșu doar pentru că în alte localități ai o creștere a numărului de infectări.

”Decizia noastră este ca școala să se desfășoare, în principiu, cu prezență față în față”

Decizia noastră, la nivel național, este ca școala să se desfășoare în principiu cu prezență față în față, dacă sunt respectate cele 2 criterii: criteriul epidemiologic și criteriul intern al școlii de protecție sanitară pentru copii și profesori”, a declarat Raluca Turcan la B1TV.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close