Antena 3 CNN Actualitate Se fac grădiniţe în şcoli şi spaţii închiriate

Se fac grădiniţe în şcoli şi spaţii închiriate

Se fac grădiniţe în şcoli şi spaţii închiriate
06 Iun 2007   •   22:55

Guvernul va lua măsuri legate de criza de grădiniţe. Ministerul Educaţiei va căuta spaţii disponibile în şcoli şi să închirieze locaţii pentru amenajarea de grădiniţe, ca o soluţie pe termen scurt, iar România se va împrumuta cu 66,8 mil. euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale. Premierul i-a cerut ministrului Adomniţei să îi prezinte modul în care intenţionează să rezolve problemele create atât de lipsa locurilor în grădiniţe.

După situaţia dezastruoasă din Bucureşti, criza de locuri s-a extins şi la grădiniţele din Constanţa. Înspăimântaţi că nu vor prinde un loc pentru nepoţii sau copiii lor, sute de bunici şi părinţi s-au aşezat de marţi seară la coadă în curtea grădiniţelor. Au facut chiar şi liste de aşteptare. Asta în condiţiile în care startul oficial pentru înscrierea copiilor în grădiniţele constănţene se dă miercuri dimineaţă.

Una dintre cele mai cochete grădiniţe din judeţ are disponibile doar 20 de locuri, deşi numărul solicitărilor este dublu. În aceste condiţii, cea mai mare grijă a oamenilor care stau la coadă este să prindă un loc pentru odraslele lor. În cazul în care numărul de locuri din grădiniţele constănţene se dovedeşte insuficient, după încheierea perioadei de înscriere, Inspectoratul Şcolar Judeţean ar putea transforma unele spaţii din creşe în săli de clasă pentru grupa mică.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close