Antena 3 CNN Actualitate Se caută un cumpărător pentru Castelul Bran

Se caută un cumpărător pentru Castelul Bran

Se caută un cumpărător pentru Castelul Bran
13 Mar 2007   •   13:10

Vânzarea Castelului Bran a devenit un subiect tratat de presa internaţională. Jurnaliştii agenţiei Associated Press anunţă şi ei într-un reportaj că se caută un cumpărător pentru fortăreaţa lui Dracula. Ziariştii comentează şi pe tema preţului de 100 de milioane de dolari.

"Castelul Bran, mai popular cunoscut sub numele de Castelul Dracula e atracţia turistică numărul unu a României", spun cei de la Associated Press. Jurnaliştii povestesc că a fost retrocedat familiei de Habsburg, dar că acum e de vânzare. Poate fi al dumneavoastră pentru preţul mic, foarte mic, de doar 100 de milioane de dolari, comentează ironic jurnaliştii. În reportaj, după o expunere istorică, Associated Press fac şi o descriere sumară a castelului. Cu toate că sistemul de încălzire nu funcţionează cum trebuie, iar costurile de întreţinere sunt enorme, castelul rămâne un punct de atracţie chiar şi pentru producătorii de filme, susţin jurnaliştii.

Nicolae Păduraru, preşedintele Societăţii Transilvănene Dracula, organizează anual Balul Dracula şi simpozioanele pe tema vampirilor, notează jurnaliştii de la Associated Press. Destinaţia castelului este pur turistică şi nu numai. Locaţia este foarte căutată de Hollywood, mai laes pentru filmele cu vampiri.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close