Antena 3 CNN Actualitate Scrisoarea tulburătoare a unei mame către femeia care pleca acasă cu ajutoarele pentru rudele victimelor de la Colectiv

Scrisoarea tulburătoare a unei mame către femeia care pleca acasă cu ajutoarele pentru rudele victimelor de la Colectiv

11221511_751064988331181_1820396435054336981_n.jpg
Foto:Adele Chirica
05 Noi 2015   •   17:52

O mamă din Bucureşti, care a decis să dea o mână de ajutor aducând apă şi mâncare pentru cadrele medicale de la Spitalul Bagdasar şi pentru rudele victimelor incendiului de la Club Colectiv, a postat pe pagina ei de Facebook un apel la decență şi compasiune.

În mesajul postat de Facebook, femeia scrie că persoane de acolo i-au mulțumit de fiecare dată pentru gestul făcut, însă au atenționat-o că, de cele mai multe ori, cele aduse în spital sunt cărate cu sacoșele de femeia care se ocupă de curăţenie în această instituţie.

Mamă unui copil care suferă de o boală incurabilă, Adele Chirica nu a vrut să facă reclamație, ci i-a trimis o scrisoare deschisă cu un mesaj "frumos şi politicos". Scrisoarea ei a avut un impact extrem de puternic în mediul online şi nu numai.

"Astazi, cand am venit iar si caram lazile cu mancare, cateva persoane au venit la noi si ne-au zis asa: e tare frumos ce faceti mereu pentru noi si va multumim. Insa femeia de serviciu, vine de fiecare data cand plecati si incarca sacosi cu ce aduceti aici. Ba ne-a luat si cafeaua noastra adusa de acasa! Va rugam, faceti o reclamatie, ceva sa o controleze cineva in sacosi cand pleaca...Eu nu am facut reclamatie. Ci m-am gandit sa va scriu. Ca poate cumva, va ajunge si la dvs!  Si va scriu frumos si politicos, doamna si stiti de ce? Pentru ca oamenii acestia m-au invatat ce inseamna SA FII BUN! Inainte, v-as fi strans de gat, dar azi AM ALES doar sa va scriu. Frumos!
(...)
Doamna EI ATAT MAI AU! O speranta fragila si plapanda ca aceasta flacara de lumanare. Care se tot stinge doamna! Haideti ca de maine, impreuna, sa facem ca FLACARA LOR SA ARDA CAT MAI MULT! Nu sa le-o stingem si noi, doamna! Sper tare, tare, tare mult ca acest mesaj sa ajunga si la dvs! Si sa il intelegeti! Nu uitati doamna ca tura dvs la spital, se termina dupa 8 ore. A lor niciodata! Dvs mergeti acasa dupa ce se termina tura. EI nu, doamna pentru ca ACASA E ACOLO UNDE SUNT CEI DRAGI iar cei dragi lor sunt in spital, luptand sa traiasca! Pentru EI , acasa e ACOLO, la spital, pe holul acela unde ard lumanarile!"

AICI SCRISOAREA COMPLETĂ SEMNATĂ DE ADELE CHIRICA

Ulterior, Adele Chirica a postat pe pagina ei de Facebook un mesaj în care anunţa că situaţia a fost rezolvată, femeia cu pricina înaintându-şi demisia.

"De cum am ajuns, au venit cei de la firma responsabila cu personalul de la curatenie din spitalul Bagdasar, a caror angajata era si doamna careia i-am scris ieri! Deci mesajul meu a ajuns unde trebuie datorita voua si va multumesc pentru share si sustinere!", a scris Adele Chirica pe Facebook.

Cu toate acestea, Adele a ţinut să precizeze că vestea demisiei nu a bucurat-o, căci nu şi-ar dori să ştie că o familie are de suferit din această cauză.

"As fi vrut ca dansa sa isi asume faptele, sa aiba puterea sa isi ceara IERTARE familiilor
si sunt sigura ca acestea ar fi gasit puterea sa o ierte! Si poate din lectia asta si dansa sa invete pe altcineva...copii, colegi, prieteni! Eu vreau sa fac bine, nu rau. Sa invatam fiecare din greselile noastre si astfel sa fim mai BUNI Scrisoarea mea nu a avut un nume pentru ca in cazul in care mai erau si alte persoane, in aceasta situatie, sa inteleaga si ele! Dar mai ales, nu mi-am dorit ca randurile mele sa afecteze negativ imaginea acestui spital unde cadrele medicale sunt niste EROI care salveaza vieti fara pauza. Care renuntau la mancarea lor, sa ajunga familiilor!
Asa ca voi incheia cu rugamintea ca daca se poate, doamna sa nu isi piarda slujba, sa inteleaga ce a facut, sa invete din aceasta greseala si sa isi ceara iertare familiilor. Nu mie! ", a scris aceasta pe Facebook.



 
Am fost la spital si azi. De cum am ajuns, au venit cei de la firma responsabila cu personalul de la curatenie din...

Posted by Adele Chirica on 5 Noiembrie 2015

×
Subiecte în articol: Club Colectiv
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close