Antena 3 CNN Actualitate Scrisoare deschisă a părinţilor împotriva Halloween

Scrisoare deschisă a părinţilor împotriva Halloween

halloween.jpg
de d.g    |    30 Oct 2015   •   10:16

Mai multe asociaţii şi fundaţii care promovează viaţa creştină şi valorile familiale au redactat o scrisoare deschisă prin care îşi manifestă totalul dezacord faţă de Halloween.

"Feriţi copiii noştri de macabrul Halloween! Noi, părinţii suntem pentru frumos, bunătate, cuviinţă şi inocenţă în educaţie.
Constatăm revoltaţi invazia macabră din ultimii ani a unei sărbatori păgâne în viaţa românilor; consternarea noastră vine de la intruziunea ei în mediile cele mai neaşteptate şi mai nepotrivite cu putinţă.

Este vorba desigur de celebrarea Halloweenului în marea majoritate a unităţilor de învăţământ româneşti, fie în mod explicit, fie în mod camuflat în sărbatori inventate ale toamnei, recoltei sau măştilor, utilizându-se pretexte convenabile pentru a se pune in scenă, parţial sau integral, pe faţă sau voalat, întreg tipicul legat de Halloween.

Copiii noştri sunt încurajaţi să se deghizeze în vrăjitoare, fantome, draci, monştri, zombi, schelete, să impersoneze prin costume, măşti şi gestică o lume a fricii şi întunericului.

Una din cele mai puternice metode de educaţie este imitarea. Prin joc de rol, prin asumarea interioară unui model extern considerat ideal, intrând in pielea personajului imitat, copilul se contaminează de toate valorile implicite ale acestuia şi face exerciţiul sufletesc al devenirii spre aceste valori a căror întrupare este acel personaj."

Continuarea, AICI.

×
Subiecte în articol: Halloween
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close