Antena 3 CNN Actualitate Scriitorul Paul Everac riscă să ajungă în stradă

Scriitorul Paul Everac riscă să ajungă în stradă

Scriitorul Paul Everac riscă să ajungă în stradă
03 Apr 2007   •   17:56

La aproape 84 de ani, scriitorul Paul Everac şi soţia lui riscă să ajungă în stradă. Casa pe care cei doi au cumpărat-o şi pentru care încă plătesc rate a fost câştigată în instanţă de fostul proprietar. Marţi, la prânz, la uşa scriitorului au venit doi poliţişti şi executorul judecătoresc pentru a-l evacua.

Cu câteva zile înainte de Paşte, Paul Everac şi soţia lui au fost la un pas să fie evacuaţi. După Revoluţie, familia a cumpărat apartamentul de ICRAL. Dar fostul proprietar făcuse deja demersurile pentru recuperearea imobilului. Nimeni nu i-a spus însă şi lui Everac.

Casa a fost cumpărată în rate, şi scriitorul ar mai fi trebuit să plătească până în 2017. Acum, fostul proprietar a câştigat apartamentul în instanţă şi în urmă cu câteva zile, Paul Everac a primit ordinul de evacuare. Everac s-a înţeles însă cu avocatul proprietarului să mai fie lăsat o vreme în casă. Măcar de sărbători să stea liniştit. Pe 1 iunie trebuie să elibereze casa.

?O să stăm cum au stat şi alţii în cutii de carton. Aşa-şi tratează România oamenii?, spune Everac. Bătrâni şi bolnavi, cei doi soţi trebuie să găsească repede o soluţie. Apoi, spun ei, vor da în judecată statul român.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close