Antena 3 CNN Actualitate Scrie şi tu "Simfonia copiilor". Citeşte scrisoarea emoţionantă trimisă de medicul Dan Enescu. Arată-ne că îţi pasă!

Scrie şi tu "Simfonia copiilor". Citeşte scrisoarea emoţionantă trimisă de medicul Dan Enescu. Arată-ne că îţi pasă!

O.P.
4 minute de citit Publicat la 09:42 17 Apr 2013 Modificat la 09:42 17 Apr 2013
Scrie şi tu "Simfonia copiilor". Citeşte scrisoarea emoţionantă trimisă de medicul Dan Enescu. Arată-ne că îţi pasă!
Cand vorbim despre drapel, ne gandim si la viitorul Romaniei, la copii. Si nu ne gandim numai noi. Doctorul Dan Enescu, managerul Spitalului pentru copii Grigore Alexandrescu, ne-a trimis o scrisoare emotionanta, care ne-a determinat pe noi, jurnalistii Antena 3, sa reactionam si sa tragem un semnal de alarma.

Este vorba despre de grija pe care trebuie sa o avem pentru copiii nostri, inca din momentul conceperii.

GENETICA vine în ajutorul copiilor. Scrie şi tu "Simfonia copiilor". Arată-ne că îţi pasă!

Iată scrisoarea emoţionantă trimisă de către doctorul Dan Enescu:

Simfonia copiilor
Nu cred ca poate fi ceva mai astral, mai pur, mai sublim decat un suflet, o privire, o mangaiere de copil. Cred ca m-am nascut ingrijind copii. Am simtit nevoia sa imi apar prietenii, colegii, cunoscutii. Pe ei si pe mine. Am simtit tot timpul ca sunt altfel decat paream in realitate. Am avut intotdeauna sentimentul ca pot sa-i ocrotesc pe cei dragi. Stiam ca pot sa fac tot ce faceau cei "mari" numai ca eu nu aveam dimensiunile care sa imi permita sa fiu bagat in seama. Nu am uitat asta niciodata.

De atunci am ingrijit sute de mii de copii. Copiii mei, copiii tai, copiii nostri. Copiii trebuie sa fie iubiti, dar nu sufocati, trebuie sa fie respectati, trebuie sa fie considerati cel mai important bun al omenirii si tratati ca atare. Simfonia copiilor nu a fost scrisa, dar va propun s-o scriem impreuna. Aparitia, cresterea si dezvoltarea unuia este o simfonie. Nota asezata langa nota pe un portativ clasic. Este o simfonie scrisa fara studii intr-un act constient, doct si cu un sfarsit previzibil. Este un moment crucial pentru copiii natiunii noastre.

Trebuie sa-i ajutam, sa ne ajutam sa pastram ceea ce are mai valoros aceasta tara - MATERIALUL GENETIC. Este acela care ne face ca - fara mari investitii si resurse - sa fim cei mai buni in lume. Sa ajungem la excelenta pentru ca o avem in noi, in strafundurile mileniilor noastre nestiute. Trebuie sa incepem sa invatam cum sa ne salvam si sa ne imbunatatim mostenirea stiutilor si nestiutilor nostri din vechime.

1. Trebuie sa aflam mai intai ce sanse avem sa facem un copil sanatos. Putem sa aflam daca intrebam un genetician.

2. Un copil nu se naste la o zi, ci la 9 luni. Este esential sa stim ce se intampla in perioada aceasta uriasa. Cele 9 luni sunt ale mamei. Ea este singura capabila sa stie ce inseamna sa dai viata din propria viata. Sa simta cu creste in ea o inima care bate. Trebuie sa o respectam si sa o protejam pentru asta. Cat de respectata si de iubita va fi, ce va manca ,cum va fi onorata in societatea in care traieste, asa va fi si fiinta pe care o va crea. Nu am folosit cuvantul creatie intamplator. Va face o opera de arta sau altceva.

3. Starea de nou nascut figureaza in clasificarea OMS ca cea mai importanta boala. Fiinta aceea de cateva kilograme trece dintr-un mediu protector in viata noastra de zi de zi in care noi insine supravietuim cu greu. Are nevoie de ingrijiri speciale. Sa aflam care sunt acelea.

4. Starea de sugar se intinde de la o luna la un an, timp in care copilul nostru se dezvolta si dobandeste abilitati. Fiecare clipa presupune o alimentatie specifica, rabdare, cunostinte si mai ales un specialist care sa il supravegheze.

5. Dezvoltarea normala psihologica presupune evaluarea si crearea unor conditii normale pentru dezvoltarea copilului. Este esential sa avem copii care sa valorifice miile de ani de evolutie pe scara filogenetica. Nu uitati ca un copil isi incheie maturizarea sistemului nervos la 12 ani. Este un prag pe care trebuie sa-l urmarim cu atentie.

6. Accidente pot aparea, dar aproximativ 99% din ele pot fi evitate. Un mic eveniment poate schimba intreaga existenta inca dinainte de a incepe. Fiecare parinte raspunde penal de orice accident al copilului pana la varsta de... 12 ani. Acum stim de ce. Avem obligatia sa urmarim copilul 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

7. Fiti convinsi ca se poate, ca nu este o utopie. Va propun sa scriem, asadar, impreuna o simfonie a copiilor nostri. Pentru noi si pentru viitorul acestui pamant care respira, zilnic, iubire.

Cu drag, dr. Dan Enescu"

Timp de o saptamana va invitam sa ascultam impreuna Simfonia copiilor, de doctor Enescu.

Aratati-ne ca va pasa de viitorul Romaniei si al copiilor nostri. Postati pe pagina de facebook "Drapelul Romaniei" fotografii cu copiii dumneavoastra si drapelul Romaniei. Cea mai inspirata fotografie va fi premiata.




×
TOP articole
x close