Antena 3 CNN Actualitate Şcoli închise din cauza inundaţiilor

Şcoli închise din cauza inundaţiilor

Şcoli închise din cauza inundaţiilor
12 Feb 2007   •   11:10

Peste 1.500 de elevi de la şcolile şi liceul din comuna Crişcior (Hunedoara) au fost trimişi, luni, acasă după ce zeci de gospodării, dar şi DN 74 au fost inundate de apele Crişului Alb în urma ploilor care au căzut în noaptea de duminică spre luni.

Două sate izolate, zeci de gospodării inundate şi mai mulţi kilometri de drum judeţean spălaţi de ape - acesta este bilanţul provizoriu al inundaţiilor produse la primele ore ale dimineţii de luni pe Valea Ilişuei, din Bistriţa-Năsăud. La opt luni de la puternica viitură care a afectat comunele de pe Valea Ilişuei, autorităţile se văd nevoite să facă faţă unor noi inundaţii.

Satele Hălmăsău şi Şesuri, din comuna Spermezeu, unde locuiesc în jur de 150 de familii, au rămas izolate după ce podul care le leagă de drumul judeţean a fost colmatat de buştenii aduşi de râul Ilişua.

Două drumuri judeţene din judeţul Alba sunt blocate din cauza alunecărilor de teren şi a depunerilor de aluviuni, iar cotele de atenţie pe râurile Abrud şi Ampoi sunt depăşite cu zeci de centimetri.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, au fost afectate de alunecările de teren localităţile Rus, Dumbrăviţa şi Cărbunari. În satul Rus, au alunecat cel puţin trei hectare de pământ, iar o casã este punctul de a fi mişcată din loc. De asemenea, au fost distruse mai multe livezi şi fâneţe. În comuna Dumbrăviţa, terenul care a alunecat riscă să afecteze bazinul de captare a apei din care se aprovizionează cel puţin 4.500 de locuitori. În satul Cărbunari, alunecarea pământului a distrus o conductă de alimentare cu apă şi 0,5 hectare de teren agricol.

Avertizare: Vestul ţării - în pericol de inundaţie
Cod galben şi portocoliu anunţă hidrologii. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a anunţat că debitele râurilor vor creşte, peste cotele de atenţie şi de inundaţie, în jumătatea de vest a ţării. Bazinele hidrografice vizate sunt Iza, Tur, Someş, Barcău, Crişuri, unii afluenţi ai Mureşului mijlociu şi inferior, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna şi Jiu. Riscurile de inundaţii sunt provocate de precipitaţiile din ultimele 24 de ore, precum şi de topirea zăpezii.

Şi meteorologii avertizează că toată ziua de marţi va ploua mai ales în partea de sud-vest a ţării. Precipitaţiile vor atinge 35-40 de litri pe metru pătrat.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close