Antena 3 CNN Actualitate Şcoli date în judecată de profesori, care cer dobânzi pentru bani câştigaţi în instanţă

Şcoli date în judecată de profesori, care cer dobânzi pentru bani câştigaţi în instanţă

Şcoli date în judecată de profesori, care cer dobânzi pentru bani câştigaţi în instanţă
Foto: jeandavisonwriter.wordpress.com
20 Feb 2014   •   18:35

Peste 150 de profesori de la mai multe şcoli şi licee din Vaslui au dat în judecată unităţile de învăţământ la care sunt angajaţi, precum şi consiliile locale, solicitând plata de dobânzi pentru drepturile salariale tăiate de guvernul Boc şi recâştigate ulterior în instanţă, scrie Mediafax.

Cadrele didactice sunt nemulţumite de modul în care se face plata drepturilor salariale tăiate în timpul guvernării Boc şi câştigate ulterior în instanţă. Profesorii ar urma să primească banii respectivi în termen de cinci ani.
    
În fapt, profesorii solicită ca unităţile de învăţământ la care lucrează, precum şi consiliile locale, în calitate de ordonatori de credite, să le acorde dobândă pentru cei 25 la sută tăiaţi din salarii de guvernul Boc.
  
 "Pe perioada celor cinci ani când se face plata, aşa cum a hotărât guvernul Boc printr-o ordonanţă de urgenţă, statul se foloseşte de banii câştigaţi în instanţă de profesori. De aceea, am considerat că suntem total îndreptăţiţi să solicităm plata de dobânzi pentru sumele pe care le avem de primit. În acest sens, dorim ca instanţa să ia în calcul cursul oficial al Băncii Naţionale a României", a declarat, joi, preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor din Învăţământ (UJSI) Vaslui, Constantin Rupa.
    
Potrivit acestuia, alţi peste 350 de profesori de la alte unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui afiliate la UJSI vor întreprinde acţiuni similare în instanţă.

×
Subiecte în articol: salarii guvernul Boc
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close