Antena 3 CNN Actualitate ?Şcoală islamistă a terorii? descoperită de poliţiştii italieni

?Şcoală islamistă a terorii? descoperită de poliţiştii italieni

?Şcoală islamistă a terorii? descoperită de poliţiştii italieni
22 Iul 2007   •   12:33

Militanţi islamişti făceau antrenamente pentru viitoare atentate cu bombe în centrul Italiei, având ca locaţie o moschee din Perugia, care le servea drept paravan. În urma unui raid, poliţia a făcut trei arestări şi a găsit dovezi ale antrenamentelor cu armament, explozibil şi otrăvuri necesare unor acte teroriste. ?Elevii? şcolii islamiste aveau în posesie instrucţiuni de pilotaj şi informaţii de zbor pentru aeronave de tip Boeing 747. Poliţia suspectează că imanul moscheei şi alţi doi bărbaţi capturaţi, cu toţii marocani, au legături cu reţeaua teroristă condusă de Osama Bin Laden.

Descoperirea centrului terorist de antrenament a alertat autorităţile italiene. Ministrul italian de Interne, Giuliano Amato, a subliniat faptul că de acum în colo moscheele vor trebui verificate pentru a vedea dacă desfăşoară şi activităţi nelegate de religie.

Se pare că în Europa occidentală moscheele sunt în proporţie de 90% controlate de organizaţii extremiste pro-teroriste. Şeful departamentului anti-tero al poliţiei, Carlo De Stefano, a declarat că poliţia a descoperit şi neutralizat o adevărată ?şcoală a terorii?. În beciul moscheei unde pe lângă rugăciuni, imanul ţinea cursuri propagandistice şi instiga tinerii să se alăture Războiului Sfânt, au fost găsite diverse substanţe periculoase şi echipament necesar detonării explozibilelor.

Potrivit poliţiei, activităţile suspecte desfăşurate la moscheea din Ponte Felcino fuseseră supravegheate timp de doi ani, pentru ca poliţia să-i aresteze într-un final pe Korchi el Moustapha, în vârstă de 41 de ani, Mohamed el Jari, în vârstă de 47 de ani şi pe Driss Safika, de 46 de ani. Se pare că aceştia ar avea legături şi cu atentatele din 2004 de la Madrid şi cu atacurile din 2003 de la Casablanca.

Antena3.ro

Citiţi detalii pe BBC News

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close