În cele două zile ale evenimentului desfăşurat la Constanţa, cursanţii vor dobândi cunoştinţe aprofundate despre sursele de energie regenerabilă, ţintele climatice, legislaţie, finanţare, integrare în sistem şi resursele umane.
"Avem nişte ţinte foarte ambiţioase pentru 2030. Încercăm să transmitem către publicul larg acele elemente extrem de importante, care trebuie cunoscute despre energia regenerabilă. Energia regenerabilă are particularităţi, ea este instrumentul prin care România poate să îşi atingă ţintele", a declarat Liviu Gavrilă, vicepreşedinte RWEA (Asociaţia Română pentru Energie Eoliană).
Specialiştii în domeniu estimează că până în 2030, în jur de 30.000 de persoane vor fi angajate în sistemul de producere a energiei verzi.
"Ne-am dori să fie o perioadă continuă, sustenabilă, în care să avem posibilitatea să construim capacităţi noi, să le tehnologizăm pe cele care deja au anumită perioadă de opreare şi să continuăm să inovăm, să investim în stocare. Ne dorim să nu fie doar o chestiune de câţiva ani, apoi iar, din motive care nu ţin de noi, să fim blocaţi", a explicat Andrei Manea, director RPIA (Asociaţia Română a Industriei Fotovoltaice).
"Participarea la şcoala de vară RWEA, împreună cu certificatele de absolvire şi cunoştiinţele dobândite, va contribui la consolidarea poziţiei jurnaliştilor în industria jurnalismului energetic. Această experienţă educaţională interesantă şi informativă despre energia regenerabilă va oferi participanţilor şansa de a se dezvolta profesional şi de a duce informaţii actualizare şi relevante publicului larg", a explicat şi Dana Dinescu, iniţiatorul Şcolii de Vară RWEA.
Iniţiativa evidenţiază importanţa colaborării dintre mediul economic, cel academic şi cel jurnalistic în promovarea unei informări corecte şi de calitate în domeniul energiei.