Antena 3 CNN Actualitate Schimbări în traficul din București. Unul dintre cele mai aglomerate bulevarde va rămâne fără două benzi de circulație

Schimbări în traficul din București. Unul dintre cele mai aglomerate bulevarde va rămâne fără două benzi de circulație

peisaj din bucuresti
Această modificare va apărea săptămâna viitoare în traficul din București. FOTO: Getty Images
de B.C.    |    23 Sep 2024   •   10:06

Unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Capitală va rămâne fără două benzi de circulaţie. Bulevardul Magheru va trece de la trei benzi pe sens, la două, urmând ca prima bandă de pe fiecare sens să fie destinată autobuzelor.

Această modificare va apărea săptămâna viitoare în traficul din București. Avem un nou kilometru pentru benzi unice dedicate transportului public în comun. Pe bulevardul Magheru, de la Piața Romamă până la Universitate, vom avea câte o bandă pe sens, ceea ce înseamnă că șoferii vor rămâne fără una din benzile de circulație.

În anul 2022 aveam, la nivelul Capitalei, 16 kilometri și jumătate, în 2023 am mai crescut puțin și am ajuns la 22 km, iar anul acesta am făcut un singur kilometru de bandă unică pentru transportul public în comun de suprafață, deși Primăria Capitalei a promis că până la finalul anului vom avea 50 de kilometri.

Anunțul făcut de Nicușor Dan

Echipele Administraţiei Străzilor trasează marcajele pentru o nouă bandă unică dedicată autobuzelor, pe bd. Gheorghe Magheru, anunţă primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Banda unică va fi amenajată pe tronsonul cuprins între Universitate şi Piaţa Romană, pe ambele sensuri, scrie edilul general pe Facebook.

„Echipele Administraţiei Străzilor trasează acum marcajele, săptămâna aceasta vor monta toate indicatoarele aferente benzii unice şi modificărilor de staţii STB, iar săptămâna viitoare se vor amplasa separatoarele de sens”, precizează Nicuşor Dan.

El menţionează că că benzi unice mai sunt pe bulevardele Unirii, Decebal, Corneliu Coposu, Dacia, Mareşal Constantin Prezan, Aviatorilor, Regele Mihai I, Iuliu Maniu, Drumul Taberei, Regina Elisabeta, M. Kogălniceanu, pe Calea Plevnei, Calea Dorobanţilor, Calea Floreasca, Calea Griviţei, pe Şoseaua Kiseleff şi pe strada Lt. Aviator Radu Beller. 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close