Antena 3 CNN Actualitate Schimbare importantă la Ministerul Sănătății. Nou secretar de stat pentru politica medicamentelor

Schimbare importantă la Ministerul Sănătății. Nou secretar de stat pentru politica medicamentelor

ministerul-sanatatii.jpg
21 Iul 2016   •   11:00

 Ioana Ursu este noul secretar de stat cu atribuţii principale în politica medicamentului, informează Ministerul Sănătăţii. 

Potrivit MS, numirea Ioanei Ursu vine ca o confirmare a priorităţii ministrului Vlad Voiculescu de a asigura accesul pacienţilor din România la medicamentele de care au nevoie şi de a reforma profund acest sector al politicilor de sănătate. 

''Ioana Ursu are o experienţă de peste 10 ani în formularea de politici farmaceutice şi în elaborarea mecanismelor de finanţare a medicamentelor. La capitolul politici de sănătate, Ioana Ursu a realizat design de pachete de beneficii farmaceutice în cadrul sistemelor de asigurări de sănătate, a formulat recomandări de management şi eficientizare a costurilor din sisteme de sănătate şi a dezvoltat sisteme de decontare bazate pe evidenţe clinice şi economice'', se arată într-un comunicat al ministerului. 

Noul secretar de stat, în vârstă de 33 de ani, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţeganu'' din Cluj-Napoca. A obţinut diplome de master în Ştiinţe Politice la Universite Paris-Est Marne-la-Vallee din Paris şi în Politici Internaţionale de Sănătate la London School of Economics din Londra. De-a lungul carierei desfăşurate în Marea Britanie şi Germania, a fost asociat extern al National Institute for Clinical Excellence (NICE) din Londra, consultant senior la Evidera Inc. din Londra şi fondator al Mapping Health Ltd, companie care a lucrat, printre alţii, cu Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ). 

Decretul de numire a Ioanei Ursu în funcţie a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial.

Sursă: Agerpres
×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close