Corneliu Vadim Tudor a fost înmormântat astăzi, la Cimitirul Ghencea Civil, cu onoruri militare.
Mii de oameni au venit la biserică în ultimele trei zile pentru a-i aduce un ultim omagiu.
Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 28 noiembrie 1949, în Bucureşti, era scriitor, politician şi jurnalist. A fost fondatorul Partidului România Mare, fost membru al Parlamentului European şi fost senator.
UPDATE 13.20 - Au fost momente tensionate la slujba de înmormântare a lui Corneliu Vadim Tudor, la Cimitirul Ghencea Civil, după ce sicriul cu trupul neînsufleţit al acestuia nu a încăput în groapa pregătită iniţial.
"Plânge ţara, Vadime! Ai ţinut cu acest popor!", strigă un bărbat prezent la slujba de înmormântare.
Muncitorii au început să lucreze la lărgirea gropii în care va fi aşezat Corneliu Vadim Tudor. Potrivit corespondentului Antena 3, aceştia au tăiat chiar şi din lemnul sicriului. În cele din urmă, groparii au reuşit să aşeze sicriul cu trupul lui Vadim Tudor în groapa lărgită.
Familia politicianului a plecat deja de la cimitir.
UPDATE 12.40 -
Discursul avocatului şi teologului Daniel Ionaşcu:
__
Corneliu Vadim Tudor va fi înmormântat astăzi. Cortegiul funerar va pleca la ora 10 de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, unde se află trupul neînsufleţit al liderului PRM, se va opri pentru cateva minute în faţa Parlamentului şi acasă la politician.
La ora 12, cortegiul este aşteptat la Cimitirul Ghencea Civil unde va fi înmormântat cu onoruri militare. Mii de oameni au venit la biserică in ultimele trei zile pentru a-i aduce un ultim omagiu.
Biserica Sfântul Gheorghe din Capitală s-a transformat în loc de pelerinaj. Oamenii au venit, cu sutele, să aprindă lumânări pentru Corneliu Vadim Tudor şi să-şi ia rămas-bun de la el.
Printre cei care i-au adus un ultim omagiu au fost prieteni, artişti, politicieni sau oameni cu care a împărţit aceleaşi pasiuni.
"Eu l-am iertat. M-a sunat, mi-a spus că se simte rău, i-am spus şi eu că nu mă simt bine şi o lăsăm pe luni. Luni n-a mai fost să fie. N-am vrut această împăcare s-o fac cu tam-tam. Erau lucruri de reglat între noi, oameni demni şi cu o personalitate puternică, slobozi la gură, iuţi la mânie, dar nu cu suflet rău", a spus Oana Zăvoranu.
Preoţii spun că nu a fost niciodată atât de multă lume pentru un omagiu. Unii au venit în Capitală şi de la sute de kilometri distanţă. Printre ei, şi oamenii din Vadu Roşca, cărora Corneliu Vadim Tudor le-a întins o mână de ajutor atunci când casele lor au fost distruse de inundaţii.
Corneliu Vadim Tudor va fi înmormântat la Cimitirul Ghencea cu onoruri militare.