Antena 3 CNN Actualitate Scandalul permiselor auto: Zeci de poliţişti din Satu Mare şi Arad, suspectaţi că fac parte din reţea

Scandalul permiselor auto: Zeci de poliţişti din Satu Mare şi Arad, suspectaţi că fac parte din reţea

Scandalul permiselor auto: Zeci de poliţişti din Satu Mare şi Arad, suspectaţi că fac parte din reţea
17 Iun 2008   •   09:07

Noi percheziţii la Serviciul Permise Auto din Argeş, luni noapte. Se pare că procurorii anticorupţie au găsit noi probe în acest scandal, care se extinde în întreaga ţară. Zeci de poliţişti sunt suspectaţi că ar face parte din reţea, nu doar din Argeş, ci şi din Satu Mare sau Arad. Percheziţiile au durat aproape 10 ore, iar poliţiştii au ridicat sute de dosare, dar şi componente pentru calculatoare. La verificări au luat parte şi poliţiştii acuzati. Avocaţii celor patru suspecţi au fost şi ei prezenţi la întreaga acţiune. Unul dintre ei a declarat că s-au găsit probe incriminatorii în biroul unuia dintre angajaţii care acum este în libertate.

La perchezitie au participat peste 50 de poliţişti, dar şi trupe ale brigăzii speciale ale jandarmeriei.

Cinci dintre angajaţii Serviciului de Permise Auto sunt arestaţi pentru fapte de corupţie. Printre aceştia se află chiar şi şeful serviciului, comisarul şef Codruţ Vlăsceanu, pe numele căruia a fost emis mandat de arestare pentru 29 de zile.

Poliţiştii arestaţi au depus contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care va fi judecată miercuri.

Scandalul a început în urmă cu câteva zile. Un poliţist din Arad a fost filmat în timp ce negocia cu un candidat "preţul" examenului pentru permisul de conducere. "Tariful" varia între 500 şi 2.000 de euro. Mulţumit că a obţinut suma dorită, poliţistul îl învaţă pe "clientul" său ce să facă la examen: să lase foaia goală şi răspunsurile se completează ulterior.

Ancheta a început după ce ofiţerii anticorupţie au observat numărul mare de persoane care şi-au făcut mutaţia în Arad cu doar câteva zile înainte de a da examenul auto. Se pare că în toată afacerea sunt implicaţi şi angajaţi ai serviciului de Permise, dar şi instructori auto. Arestări au avut loc şi la Satu Mare, unde au ajuns după gratii doi angajaţi ai unor şcoli de şoferi şi un localnic care a obţinut fraudulos permisul de conducere.



Antena3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close