Antena 3 CNN Actualitate Scandalul permiselor auto: Au fost reţinuţi, în premieră, şi cei care au dat şpagă

Scandalul permiselor auto: Au fost reţinuţi, în premieră, şi cei care au dat şpagă

Scandalul permiselor auto: Au fost reţinuţi, în premieră, şi cei care au dat şpagă
24 Ian 2011   •   21:35

Scandalul permiselor luate pe şpagă în Bucureşti a luat o turnură neaşteaptată. Pentru prima dată de când există astfel de anchete au fost reţinuţi şi cei care şi-au luat permisele pe şpagă. Patru candidaţi au fost acuzaţi luni de procurorii anticorupţie de mărturie mincinoasă şi aşteaptă acum să apară în faţa judecătorilor.

Mai mulţi elevi ai instructorilor auto reţinuţi în urmă cu două săptămâni, au trecut, luni, pe la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie. Iniţial, la audieri au fost aduse cinci persoane. Toţi cei chemaţi să dea declaraţii în faţa anchetatorilor ar fi încercat să obţină permisul în anul trecut prin intermediul instructorilor auto.

 


După mai bine de două ore de audieri, patru din cele cinci persoane chemate să dea explicaţii au fost reţinute pentru 24 de ore.

Candidaţii sunt acuzaţi că ar fi dat intervenit pe lângă instructorii auto. Le-ar fi dat şpagă acestora din urmă pentru ca apoi să intervină pe lângă poliţişti şi să-i ajute să obţină permisul.

În total reţeaua numără peste 20 de persoane, spun procurorii. Pe lângă cei reţinuţi luni, alţi nouă instructori şi cinci agenţi de poliţie au fost săltaţi de mascaţi în urmă cu două săptămâni.

×
Subiecte în articol: spaga retinuti
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close