Antena 3 CNN Actualitate Scandalul diplomelor de la Oradea. Doi licenţiaţi italieni nici nu figurează în evidenţele facultăţii

Scandalul diplomelor de la Oradea. Doi licenţiaţi italieni nici nu figurează în evidenţele facultăţii

Scandalul diplomelor de la Oradea. Doi licenţiaţi italieni nici nu figurează în evidenţele facultăţii
19 Noi 2008   •   14:35

Doi studenţi italieni licenţiaţi ai Facultăţii de Medicină din Oradea, în perioada 1996-2005, nu apar în evidenţele facultăţii. Acesta este rezultatul controalelor făcute de conducerea Universităţii, în scandalul diplomelor false. 13 facultăţi de medicină şi farmacie din România sunt anchetate pentru eliberarea de diplome de licenţă fictive pentru cetăţeni italieni.
Rectorul Universitătii din Oradea susţine că ancheta efectuată nu a scos la iveală nimic surpinzător. Conducerea avea cunoştiinţă despre cele două diplome acordate unor studenti italieni care nu figurează în evidenţele facultăţii. Rectorul Universităţii sustine că, pentru a evita astfel de incidente, semnează personal toate diplomele emise de facultatea de medicina, în special pe cele acordate cetăţenilor italieni.
De la iscarea scandalului diplomelor false, universitatea din Oradea a monitorizat cu atenţie activitatea studenţilor săi. Ca urmare a noilor controale, 17 dintre cei 58 de studenţi italieni vor repeta anul, iar alţi 4 au fost exmatriculaţi. Totodată, conducerea Universităţii a făcut publică şi demisia prodecanului de la Facultatea Medicina Dentară, Constantin Romanul.
Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close