Antena 3 CNN Actualitate Scandalul din justiţie continuă: CSM, dat în judecată de Asociaţia Magistraţilor din România

Scandalul din justiţie continuă: CSM, dat în judecată de Asociaţia Magistraţilor din România

2 minute de citit Publicat la 16:52 15 Feb 2013 Modificat la 16:52 15 Feb 2013
Scandalul din justiţie continuă: CSM, dat în judecată de Asociaţia Magistraţilor din România
Asociaţia Magistraţilor din România a dat în judecată, vineri, Consiliul Superior al Magistraturii, căruia îi cere pronunţarea de îndată a unei hotărâri de revocare din CSM a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ, pentru care adunările generale ale judecătorilor au votat pentru îndepărtarea lor
   
AMR cere imediat CSM-ului să pună capăt încercărilor de tergiversare a finalizării procedurii de revocare a membrilor aleşi Alina Nicoleta Ghica şi Cristi Vasilică Danileţ, întrucât nu este în puterea acestei instituţii să cenzureze votul exprimat de judecători, dispoziţiile art. 55 alin. 9 din Legea 317/2004 fiind imperative, scrie Mediafax.
   
Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au votat PENTRU revocarea Alinei Ghica din CSM

Alina Ghica, la un pas de revocarea din CSM. Curtea de Apel Constanţa a votat în favoarea revocării

Revocarea din CSM a Alinei Ghica, cerută şi de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia

"Având în vedere sfidarea dispoziţiilor legale şi nesocotirea votului exprimat de peste 1600 de judecători de către Consiliul Superior al Magistraturii, care, în şedinţa de Plen din data de 13 februarie 2013, a luat decizia de a trimite Comisiei nr. 2 solicitările Curţii de Apel Cluj şi a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea formulate în vederea dispunerii revocării din funcţie a membrilor săi aleşi Alina Nicoleta Ghica şi Cristi Vasilică Danileţ, împreună cu punctul de vedere întocmit de Direcţia legislaţie, documentare şi contencios, Asociaţia Magistraţilor din România a înregistrat astăzi, 15 februarie 2013, pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, sub nr. 1309/2/2013, o acţiune prin care solicită obligarea Consiliul Superior al Magistraturii să pronunţe de îndată o hotărâre de revocare din funcţie a celor doi membri", se arată într-un comunicat al AMR.
   
Cererea a fost înregistrată după ce, separat, s-a formulat o altă solicitare, în temeiul dispoziţiilor art. 7 din Legea nr. 554/2004, adresată Consiliul Superior al Magistraturii, reprezentând procedura prealabilă.
   
Vasilică Dănileţ este la un pas de a fi revocat din CSM, din cauza procedurii netransparente de alegere a Oanei Hăineală

Asociaţia Magistraţilor din România este alături de toate adunările generale de la nivelul instanţelor, care au declanşat şi continuat procedura de revocare a celor doi membri CSM, spunând că acţionează, în numele membrilor săi, pentru reintrarea în legalitate şi respectarea legii de către Consiliul Superior al Magistraturii.
   
Pe de altă parte, Uniunea Naţională a Judecătorilor (UNJR) din România acuză Consiliul Superior al Magistraturii de încălcarea gravă a legii prin amânarea luării unei decizii privind revocarea din CSM a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ, precizând că termenul de 15 zile prevăzut de lege este "imperativ" şi atrăgând, totodată, atenţia asupra votului membrilor Consiliului referitor la decizia de amânare.

Alina Ghica şi Cristi Danileţ îşi depuseseră candidaturile la funcţia de vicepreşedinte al CSM în 4 ianuarie 2013, după alegerea Oanei Schmidt Hăineală ca preşedinte al Consiliului, ulterior împotriva lor adunările generale ale judecătorilor de la curţile de apel şi Judecătorii declanşând proceduri de revocare din CSM, nemulţumiţi de prestaţiile lor în CSM, dar şi pentru că "au ajutat" ca un procuror să devină şef al justiţiei.

Acţiunea privind revocarea constituie cea mai amplă formă de protest a magistraţilor faţă de membri ai Consiliului.


Citeşte şi:

Asociaţia Magistraţilor din România cere demisia de onoare a membrilor CSM

 

×
x close