Antena 3 CNN Actualitate Decizia categorică anunțată de Laura Codruța Kovesi în urmă cu puțin timp. E oficial!

Decizia categorică anunțată de Laura Codruța Kovesi în urmă cu puțin timp. E oficial!

1 minut de citit Publicat la 11:06 04 Iul 2017 Modificat la 11:06 04 Iul 2017
o_1bk5vto7p1dv31drg13gq16m01f9g8.jpg

Update: Laura Codruța Kovesi a ajuns la CSM: „Nu este vorba de niciun conflict. Am cerut un aviz consultativ, în vederea revocării a doi procurori. Nu vreau să fac niciun comentariu. Este o procedură în curs (...) Nu îmi dau nicio demisie, nu am motive”, a declarat șefa DNA.

„Motivele revocării au fost făcute într-un referat scris pe care l-am înaintat la CSM”, a mai spus șefa DNA.

Update: Procurorii DNA Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga au ajuns, marţi dimineaţa, la sediul CSM, acolo unde va fi luată în discuţie solicitarea Laurei Codruţa Kovesi de revocare a celor doi. În cerere se susţine că Mihaela Iorga nu a înregistrat un denunţ, iar Doru Ţuluş e suspectat de incompatibilitate.

Știre inițială: Se anunță o zi decisivă pentru șefa DNA Laura Codruța Kovesi. Scandalul intern din DNA ar putea fi tranșat chiar astăzi în plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Procurorii Doru Ţuluş, Mihaela Iorga Moraru şi Marin Nicolae le-au trimis un memoriu judecătorilor CSM prin care arată că testarea poligraf a unui magistrat poate deschide calea către vulnerabilizarea procurorilor după ce s-a solicitat acest lucru în dosarul privind înregistrările.

Procurorii Ţuluş, Iorga şi Nicolae cer sprijinul CSM în conflictul cu Laura Codruţa Kovesi. Numărul celor care vor să plece din DNA a ajuns la opt. Şefa DNA a cerut revocarea pentru doi dintre ei

"Având în vedere calitatea de garant al independenţei şi imparţialităţii magistraţilor pe care o reprezintă Consiliul Superior al Magistraturii, ne adresăm dumneavoastră într-un demers legitim de apărare a statutului magistratului întrucât testarea poligraf a unui magistrat poate deveni o practică de natură a aduce grave prejudicii independenţei magistratului, fie el procuror sau judecător. Atragem atenţia asupra faptului că odată cu acest precedent se va deschide calea spre vulnerabilizarea magistraţilor", se arată în memoriul trimis de cei trei procurori către judecătorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Procurorii spun că practic în orice situaţie în care o persoană de rea-credinţă face un denunţ la adresa unui magistrat, acesta ar putea fi testat poligraf, iar refuzul de a se supune acestei testări ar putea fi considerat ca o recunoaştere a vinovăţiei sau ca o dovadă indirectă de vinovăţie.

De cealaltă parte, și șefa DNA Laura Codruța Kovesi a cerut CSM revocarea din funcție a procurorilor Mihaela Iorga şi Doru Ţuluş, ca urmare a unor neînţelegeri referitoare la dosarul deschis ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unei înregistrări dintr-o şedinţă a CSM.

×
x close