Antena 3 CNN Actualitate Scandal la nivelul IGPR. MAI a cerut reformarea Poliției Române în doar două zile

Scandal la nivelul IGPR. MAI a cerut reformarea Poliției Române în doar două zile

Scandal mare în poliţie! Poliţiştii sunt supăraţi foc pe ministrul de Interne Marcel Vela, pe care-l acuză că ar fi început marea reorganizare promisă, fără a-i consulta pe cei vizaţi. 

Scandal la nivelul IGPR. MAI a cerut reformarea Poliției Române în doar două zile
13 Ian 2020   •   08:11

Vela le-a cerut vineri planul de reorganizare până luni. Europol acuza secretomanie totala in Minister, plus: circulă, „pe surse" un proiect de restructurare/reorganizare al MAI care a fost hotărât în cerc restrâns, fără ca nici măcar structurile asupra cărora se răsfrâng modificările să fie consultate. Cu presupusul plan de reorganizare, ministrul Vela intenționează să se prezinte în CSAT, în data de 15 ianuarie, pentru a obține avizul și a proceda la executarea acestor modificări pe care le-a gândit unilateral, fără nicio consultare prealabilă cu organizațiile sindicale. 

Nu vrem să invocăm laitmotivul guvernării precedente, „noaptea ca hoții", dar se pare că și actualul Guvern procedează în stilul pe care ei l-au blamat atât de mult când se aflau în opoziție. Sindicatul EUROPOL acuză că ministrul Vela procedează precum Carmen Dan și că a început operațiunea vineri seara. Mai mult, în acest week-end, în două zile, IGPR a dispus șefilor din subordine să organizeze ședințe de lucru sâmbătă și duminică. 

Un plan de reorganizare ar circula pe surse. Termen limiota: duminica ora 10. Vineri 10 ianuarie conducerea MAI a trasat IGPR obligatia de aa transmite pana in data de 13 ianuarie propuneri de reorganizare iar pentru aceasta IGPR a anuntat sedinte interne pe parcursul zilelor de sambata si duminica. Sindicatele au primit cu reticenta aceasta propunere in situatia in care doua zile sunt insuficiente pentru a reorganiza o structura de anvergura Politiei Romane. 

Conform unei circulare trimise de la nivelul IGPR catre structurile din subordine, sefii acestora trebuie sa prezinte proiecte ce ar trebui sa aiba in vedere adaptarea unitatilor la nevoile comunitatii, sa se elimine suprapunerile de competente, sa se simplifice mecanismele de lucru si reducerea birocratiei, sa se eficientizeze munca lucratorilor si nu in ultimul rand structurile sa se adapteze la noile tentinde ale criminalitatii. Totodata este recomandata delimitarea clara la nivel central si teritorial a componentelor de indrumare si executie, ajustarea numarului structurilor , redistribuirea de posturi. Materialele au ca termen pentru a fi trimise pana duminica ora 10.00 

×
Subiecte în articol: IGPR MAI
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close