În iureşul de acum 21 de ani, maşina din imaginile de mai jos ar fi fost răsturnată şi arsă. Acum, revoluţionarii şi rudele arădenilor morţi în '89 nu vroiau decât să arboreze drapelul libertăţii. Nu puteau din cauza maşinii poliţiei comunitare.
“Maşina a fost pusă acolo special, din cauza conducerii, primarul sau preşedintele Consiliului Judeţean, nu venea ala cu maşina comunitară să o parcheze acolo. Am sunat la poliţia comunitară şi n-au venit să-şi retragă maşina”, a declarat un revoluţionar.
“Maşina care staţionează în acel perimetru este cea care asigură ordina publică în zonă”, a explicat
Nicoleta Belean, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare Arad.
De fapt primăria era supărată de altceva: programase comemorarea revoluţiei miercuri, deşi la Arad s-a ieşit pe 21 decembrie şi era deranjată de faptul că revoluţionarii şi-au făcut propria comemorare. Aşa că maşina poliţiei comunitare a fost lăsată exact pe locul în care steagul Revoluţiei este ridicat an de an. Oamenii care au făcut o revoluţie n-au avut o porblemă să mute o maşină.
Pentru acest tricolor fără stema socialistă în mijloc au murit 1.100 de oameni în toată ţara. 19, numai în Arad. Pe 21 decembrie 1989, în centrul oraşului se strânseseră 80.000 de oameni. A fost al doilea oraş care s-a proclamat liber de comunism şi al doilea oraş în care s-a tras. Peste căteva ore izbucnea şi Capitală.
Iar pe la această oră, în urmă cu fix 21 de ani, începeau focurile de armă iar primii bucureşteni au căzut pentru libertate.