Antena 3 CNN Actualitate Scandal cu banii pentru olimpicii de la Paris. Eduard Novak: Contabilul șef de la FRC a primit 162 400 de euro, mai mult decât Popovici

Scandal cu banii pentru olimpicii de la Paris. Eduard Novak: Contabilul șef de la FRC a primit 162 400 de euro, mai mult decât Popovici

elisabeta lipa se intoarce de la paris
Elisabeta Lipă și Mihai Covaliu, șefii sportului românesc, la întoarcerea de la Jocurile Olimpice de la Paris. Foto: Profimedia Images
de A.D.    |    16 Oct 2024   •   14:30
 
”În timp ce lipa lipa către Botoșani, David Popovici pălește în fața SG-ului și a contabilului șef de la Federația Română de Canotaj. 
La prima vedere, pare o glumă, însă este o realitate tristă. Când vine vorba de performanță, valorile și criteriile actualilor decidenți din sport sunt de noaptea minții.
Pentru medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a primit, din partea COSR, un premiu în valoare de 140.000 euro, în timp ce Erhan Cătălin (secretar general al FRC) și Petrescu Roxana (contabilul șef) au primit un premiu de câte 162.400 de euro fiecare. Adică, mai mare decât premiul obținut de Daniel Popovici.
De ce au fost premiați cei doi? Simplu! Pentru “participare activă și contribuție substanțială la obținerea rezultatelor”.
Altfel spus, performanța administrativă (nu știu care este!) este mai valoroasă decât performanța sportivă.
Adică, zecile de ore de antrenament săptămânal pe care sportivii de performanță îl fac sunt mai puțin valoroase decât cele 40 de ore de muncă prestate de SG-ul și contabilul șef al Federației de Canotaj.
Deci, starea jalnică a bazelor sportive lăsate în paragină de administratorii lor valorează mai mult decât o medalie de aur.
Să fie oare și vreo conotație politică? Puțin probabil, în condițiile în care de la Agenția Națională pentru Sport lipa lipa către Botoșani spre un mandat de parlamentar…
Sportivii nu mai trebuie luați la mișto de Statul Român!, a scris fostul ministru al Sportului. 

GSP.ro a publicat tabelele de premieri propuse de FR Canotaj către COSR, în urma rezultatelor de la Olimpiada de la Paris. Documentele sunt semnate chiar de contabilul șef Roxana Petrescu, care figurează pe listă cu suma de 162.000 de euro. La finalul tabelelor, suma totală solicitată pentru premieri la canotaj este de 8,75 milioane de euro.

Astfel, antrenorul principal al lotului, Antonio Colamonici, are suma de 475.000 de euro, iar antrenorii secunzi, Ciprian Atomei, Sorin Bahnarel, Rodica Macovei, Despina Marcus, și Cosmin Boguș au câte 309.400 de euro.

Contactată de jurnaliști, Elisabeta Lipă, șefa Agenției Naționale pentru Sport, a spus că se află la Chișinău, dar va reveni cu un răspuns. 

×
Parteneri
x close