Antena 3 CNN Actualitate Scafandrii de luptă au intervenit la Constanţa din cauza unui proiectil din Al doilea Război Mondial. Cum s-a terminat intervenţia

Scafandrii de luptă au intervenit la Constanţa din cauza unui proiectil din Al doilea Război Mondial. Cum s-a terminat intervenţia

Proiectil
Proiectilul de 88 mm a fost dezamorsat. Sursa foto: Antena3-Locale
de Mihai Paul    |    27 Sep 2024   •   17:10

Intervenția scafandrilor de luptă  a fost solicitată pentru extragerea și neutralizarea unui proiectil de artilerie din Al Doilea Război Mondial, descoperit în zona Mangalia. 

 O grupă de scafandri de luptă EOD (specializați în lupta împotriva dispozitivelor explozive), din subordinea Centrului 39 Scafandri, a executat vineri, 27 septembrie, o misiune de identificare, extragere, transport și distrugere a unui proiectil antiaerian de 88 de milimetri, cel mai probabil din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

Solicitarea intervenției specialiștilor din compunerea Forțelor Navale Române a fost făcută în urma descoperirii proiectilului, în zona Mangalia, de către o navă civilă de tip dragă cu pavilion olandez (Regatul Țărilor de Jos).

Scafandrii militari s-au deplasat cu o ambarcațiune rapidă din portul militar Constanța către nava civilă, aflată în proximitatea portului Constanța, pentru a extrage proiectilul descoperit și, ulterior, au transportat elementul de muniție într-o zonă sigură pentru a îl neutraliza. Procedura utilizată de specialiștii EOD a fost executată în conformitate cu standardele specifice, iar intervenția a fost finalizată în jurul orei 11.30.

×
Subiecte în articol: mangalia scafandrii proiectil
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close