Sarmalele, ciorba în pâine sau plăcintele cu brânză ar putea deveni mărci înregistrate. O echipă de 50 de studenţi clujeni au învăţat ţăranii din Ardeal cum să înregistreze la OSIM felurile de mâncare pe care le gătesc de zeci de ani.
Sarmalele cu păsat, pâinea în ouă şi alte produse tradiţionale din Ardeal ar putea deveni în curând mărci înregistrate. Asta după ce mai mulţi studenţi clujeni au luat iniţiativa şi au colindat întreaga Transilvanie pentru a afla care sunt produsele specifice fiecărei zone.
Studenţii au intrat în bucătăriile gospodinelor şi au învăţat cum se prepară mâncărurile tradiţionale. În schimb, bătrânii au fost învăţaţi cum să înregistreze fiecare fel de mâncare. Apoi, cu lecţia învăţată tinerii au prezentat profesorilor mâncărurile în cadrul unui examen practic.
Tinerii studenţi au avut de unde să aleagă, pentru că bucătăria românească este foarte bogată în tot felul de preparate. Deşi ţăranii le cunosc de sute de ani, nu s-a gândit nimeni să le înregistreze.