În România a început o nouă săptămână a protestelor. Tonul este dat de către profesori. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat mitinguri, pichetări şi greve de avertisment, începând de luni. Studenţii se vor alătura şi ei protestelor, tot de luni. Iar joi, transportul în Capitală va fi paralizat. Salariaţii de la Metrou întrerup lucrul şi intră în grevă generală. Nicio garnitură nu va mai circula vreme de 12 ore.
Primii care vor ieşi în stradă sunt profesorii. De luni şi până pe 2 aprilie, FSLI organizează în toată ţara mitinguri, pichetări şi greve de avertisment. Iar acţiunile împotriva guvernanţilor nu se opresc aici. În paralel, Cartel Alfa continuă pichetările prefecturilor din ţară.
400 de studenţi sunt aşteptaţi să protesteze în faţa Ministerului Educaţiei, tot de luni.
Proteste şi la Metrou. Angajaţiii vor intra în grevă generală, joi, astfel încât nicio garnitură nu va mai circula între orele 4:00 şi 16:00. Oamenii cer o majorare a salariilor şi condiţii mai bune de muncă.
Miercuri şi joi, Capitala va fi de-a dreptul paralizată. 7.000 de şoferi de microbuze şi taximetre vor veni în Piaţa Victoriei să îşi strige nemulţumirea.
Ameninţări vin şi din partea sindicaliştilor din administraţie, nemulţumiţi de reducerea salariilor, dar şi din partea pensionarilor.
Sindicaliştii, chemaţi la negocieriGuvenul Boc încearcă să stăvilească valul protestelor şi cheamă sindicaliştii la negocieri. O primă întâlnire are loc luni dimineaţă, la Ministerul Muncii, unde sindicaliştii vor prezenta amedamente la Legea pensiilor.
La discuţii sunt aşteptaţi liderii mai multor confederaţii sindicale, precum şi cei ai ministerelor Muncii şi al Finanţelor.
Cel mai târziu la sfârşitul săptămânii, sindicaliştii se vor întâlni si cu premierul Emil Boc. Acesta a demarat negocierile vineri, când a intrat în mijlocul manifestanţilor. Oamenii l-au întâmpinat atunci cu un bulgăre de zăpadă.
Antena 3