Antena 3 CNN Actualitate Săptămâna meteo: plouă în weekend pe litoral, vreme rece la munte

Săptămâna meteo: plouă în weekend pe litoral, vreme rece la munte

Săptămâna meteo: plouă în weekend pe litoral, vreme rece la munte
01 Aug 2007   •   15:07

Schimbări bruşte de temperatură, în aproape toată ţară! După canicula din ultima perioadă, temperaturile au coborât la niveluri mult mai mici decât cele normale pentru această perioadă a anului. Mercurul termometrelor a scăzut cu până la 10-15 grade faţă de ziua de marţi. În Transilvania, Moldova şi dealurile din sudul ţării, în timpul zilei temperatura nu a crescut cu mai mult de 4-5 grade faţă de noapte, lucru mai rar întâlnit, spun meteorologii. 15 grade au fost în Bucureşti, cerul înnorat, vânt şi ploaie. Meteorologii spun că ne vom mai confrunta cu astfel de fenomene.

Vremea va fi instabilă în sudul, centrul şi estul ţării, precum şi în zona montană, în zilele de miercuri şi joi, unde cerul va fi mai mult noros. În intervalul menţionat vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului, în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea, precum şi în zona de munte şi local în Transilvania şi Moldova. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala izolat.

Cantităţile de apă pot depăşi izolat 15 - 20 litri/mp. Temperaturile maxime, în scădere în sudul şi sud-estul ţării, vor fi cuprinse între 19 şi 29 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade, mai scăzute în depresiuni.

În weekend, la mare vremea va fi instabilă şi sunt aşteptate ploi. Temperaturile nu vor depăşi 27 de grade. Vineri se anunţă, totuşi o zi mai călduroasă, temperatura maximă ajungând la 33 de grade.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close