Antena 3 CNN Actualitate Sancţiuni dure după farsa de la Serviciul Rutier Giurgiu: "Până când o zbura porcul, am decis eu să-i zbor"

Sancţiuni dure după farsa de la Serviciul Rutier Giurgiu: "Până când o zbura porcul, am decis eu să-i zbor"

Sancţiuni dure după farsa de la Serviciul Rutier Giurgiu, acolo unde câţiva poliţişti au cerut porc de Crăciun "în baza legii".

sanctiuni politisti giurgiu porc craciun
Sancţiuni dure după farsa de la Serviciul Rutier Giurgiu: "Până când o zbura porcul, am decis eu să-i zbor" Sursa foto: Hepta
de Carmina Pricopie    |    26 Noi 2021   •   15:20

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat primele măsuri în cazul polițistului din Giurgiu care a solicitat în scris atribuirea unui porc drept recompensă de Crăciun: Până când o zbura porcul, am decis eu să-i zbor pe câțiva din funcții.

"Există o vorbă, când o zbura porcul, se pare că i-a inspirat pe cei de la Poliția Rutieră Giurgiu. Până când o zbura porcul, am decis eu să-i zbor pe câțiva din funcții", a declarat Lucian Bode.

"În urma finalizării verificărilor dispuse de către conducerea I.P.J. Giurgiu, la nivelul Serviciului Rutier, ca urmare a apariției în spațiul public a unui raport întocmit pe numele unui agent de poliție din cadrul acestei structuri, prin care se solicită aspecte pentru care nu există cadru legal, au fost dispuse următoarele măsuri:

1. Încetarea împuternicirii șefului Serviciului Rutier, începând cu data de 26 noiembrie a.c.
2. Declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu prevederile Legii nr.360/2002 privind Statutul polițistului, față de un ofițer de poliție cu funcție de conducere și față de 5 agenți de poliție pentru stabilirea existenței sau inexistenței unor abateri disciplinare", se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu.

Șeful Serviciului Rutier Giurgiu a fost înlăturat din funcție prin ordinul ministrului de Interne, Lucian Bode. Măsura intră în vigoare chiar de astăzi, 26 noiembrie.

Mai mulţi poliţişti din Giurgiu au făcut cereri pentru a primi porci de Crăciun în funcţie de vechime

De asemenea, ministrul a solicitat declanșarea cercetării prealabile față de un ofițer și cinci agenți de Poliție implicați în acest subiect.

Un polițist de la Serviciul Rutier Giurgiu i-a cerut în scris comandantului său să i se aloce un porc de 160 de kilograme drept recompensă pentru Crăciun. Polițistul a căzut în capcana unor colegi care au glumit spunându-i acestuia că există prevedere legală pentru acordarea unui porc.

×
Subiecte în articol: IPJ Giurgiu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close