Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Toată lumea ar trebui să le știe! Cinci afecțiuni care se moștenesc de la părinți sau bunici

Toată lumea ar trebui să le știe! Cinci afecțiuni care se moștenesc de la părinți sau bunici

o_1chnpg74e1tol16jm19t61nhi1v53r.png
foto: Pixabay.com
06 Iul 2018   •   15:36

Așa cum anumite trăsături fizice sunt transmise din generație în generație, și unele boli se păstrează în bagajul genetic.

O serie de afecțiuni pot fi moștenite (nu ne referim aici la mutațiile genetice), dar specialiștii avertizează că ele reprezintă un factor de risc, nu o certitudine, întrucât multe aspecte ce țin de stilul de viață influențează semnificativ apariția și dezvoltarea unei boli. Dacă ai dubii, nu-ți pune singură diagnosticul, ci consultă un specialist în boli genetice.

Diabetul de tip II

Este o afecțiune care poate fi încadrată în categoria celor ereditare. Dar, predispoziția nu este definitorie în acest caz, întrucât un rol principal în declanșarea acestei tulburări metabolice este stilul de viață. Cercetările efectuate la reputatul Centru de diabet Joslin (Joslin Diabetes Center) arată că prezența mai multor cazuri de diabet de tip II în aceeași familie reflectă împărtășirea acelorași factori de risc ce țin de mediu, anume stilul de viață sedentar și obezitate, nu neapărat împărtășirea aceleiași gene a diabetului.

Continuarea, pe Femeia.ro.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close