Telefoanele mobile au devenit o necesitate zilnică pentru majoritatea dintre noi, de la un articol de lux, la ceva fără de care nu putem trăi. Fie că folosim telefonul pentru a rămâne în contact cu cei dragi, pentru a rămâne conectat pe rețelele de socializare sau pentru muncă, aceste dispozitive au devenit o parte integrantă a vieții.
Nu este prima dată când pericolul telefoanelor mobile este pus la îndoială.
Având în vedere schimbările rapide în comunicare din ultimele decenii – în special prin introducerea telefoanelor mobile fără fir – cercetări ample au fost menite să înțeleagă dacă aceste dispozitive ar putea fi dăunătoare sănătății noastre, în special când vine vorba de cancerul cerebral.
Potrivit Centrului pentru Control al Bolilor (CDC), telefoanele mobile emit radiații de radiofrecvență (RF), dar experții nu sunt siguri dacă acest lucru va cauza probleme de sănătate.
Deocamdată, RG a fost clasificat drept „posibil cancerigen uman” de către Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului.
Acum, un studiu a investigat utilizarea telefonului mobil și o altă afecțiune predominantă a creierului, sugerând că aceste dispozitive ar putea face mai mult rău decât bine.
Aceia dintre noi care suntem legați de telefoane ar putea să nu fie fericiți să afle despre aceste date noi, care sugerează că utilizarea telefonului mobil ar putea fi legată de dezvoltarea bolii Alzheimer, cea mai comună formă de demență.
După cum a raportat NeoScope, studiul din februarie a fost publicat în Current Alzheimer Risk, afirmând că, comunicarea fără fir ar putea fi un punct de îngrijorare.
Acest lucru este legat de acumularea de calciu în creier.
Oamenii de știință și cercetătorii au bănuit de mult timp că acumularea de calciu poate duce la modificări ale creierului, potrivit unui comunicat de presă.
Și când vine vorba de boala Alzheimer, cercetătorii sunt îngrijorați de faptul că „excesul de calciu intracelular” este cauza principală a bolii.
Studiul recent sugerează că câmpurile electromagnetice pulsate generate electronic (EMF), care sunt utilizate pentru comunicațiile fără fir, ar putea duce la această acumulare de calciu. EMF emit forțe electrice și magnetice care activează ceva numit canale de calciu dependente de tensiune (VGCC) în corpurile noastre, afectând negativ creierul, provocând această acumulare rapidă.
Potrivit autorului studiului, Martin L. Pall, dr., profesor emerit de biochimie și științe medicale de bază la Universitatea de Stat din Washington, aceste modificări ale nivelurilor de calciu intracelular de către CEM au fost observate pe modele animale.
”Câmpurile electromagnetice pot cauza boala Alzheimer cu un debut extrem de precoce”, a spus el.
În comunicatul de presă a fost folosit un limbaj mult mai dur.
”Oamenii foarte tineri care sunt expuși la radiații de telefoane mobile sau Wi-Fi timp de multe ore pe zi pot dezvolta demență digitală”, se menționează în comunicat.