Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Starea pacientelor infectate cu acinetobacter de la Institutul Marius Nasta este foarte gravă

Starea pacientelor infectate cu acinetobacter de la Institutul Marius Nasta este foarte gravă

o_1d3vvqkuf1qie1sms1v9k1d0bfod8.jpg
18 Feb 2019   •   11:43

Starea celor două paciente infectate cu acinetobacter, internate la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, este foarte gravă, a declarat luni pentru AGERPRES managerul unităţii medicale Beatrice Mahler.

"Este vorba despre două paciente. O pacientă mai în vârstă care a făcut stop cardiac. A răspuns după cinci minute şi de atunci este cu stare gravă. Necesită suport inotrop pozitiv pentru a menţine tensiunea arterială. (...) Cealaltă pacientă de 40 de ani este cu stare generală extrem de gravă. Se ventilează foarte prost, ventilaţie mecanică, febrilă în continuare", a afirmat managerul.

Două persoane au murit săptămâna trecută la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, din cauza infecţiei cu acinetobacter multirezistent, a declarat vineri pentru AGERPRES managerul instituţiei, Beatrice Mahler. Ea afirma că a solicitat sprijinul DSP şi că nu se mai fac internări în Secţia de Terapie Intensivă.

Beatrice Mahler a susţinut că nosocomialitatea se poate declara după ce ies rezultatele de la analize.

Alte măsuri luate de unitatea medicală în acest context sunt: accesul la pacienţii din saloanele infectate se face cu echipamentul de protecţie; dezinfecţia corectă a suprafeţelor; revizuirea şi instructajul personalului pentru aplicarea corectă a dezinfecţiei şi a procedurilor de lucru cu pacienţii care au infecţii; spălatul corect pe mâini.

Sursă: Agerpres
×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close