Pâinea bio este tot mai căutata iar tehnologia modernă asigură prospețime pentru o perioadă mai îndelungată, însă cu conservați la pachet, care pot fi periculoase in timp.
Doctor Simona Carniciu, medic specialist Diabet și Boli de Nutriție, a explicat, în direct la Antena 3 CNN cum să ne alegem pâinea.
Experții susțin că o pâine corect aleasă din punct de vedere nutrițional poate fi chiar foarte hrănitoare.
"Eu aș recomanda să mâncăm aproximativ patru felii de pâine pe zi, în condițiile în care avem grijă să nu mai mâncăm și alte feluri sau alte surse de carbohidrați rapizi așa cum este pâinea.
Mă refer în special la pâinea albă. Chiar dacă mâncăm pâine cu semințe sau cu fibre, procentul carbohidraților rămâne destul de ridicat. Atenție la adaosul de sare, de zahăr, la adaosul de aditivi care conservă mai mult timp prospețimea pâinii.
Trebuie să învățăm să ne uităm pe etichetă, lucru pe care, de obicei, nu prea îl facem", a spus doctor Simona Carniciu.