Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cum tratăm disfuncțiile biliare

Sfat de sănătate. Cum tratăm disfuncțiile biliare

o_1d6q22in81a152221fj91iu6vuu8.png
25 Mar 2019   •   09:46

Disfuncția biliară cunoscută în popor și sub numele de ”bilă leneșă”, afectează din ce în ce mai mulți adulți. Chirurgul Bogdan Safta ne spune cum o prevenim, de la ce apare și mai ales cum o tratăm. Tot acum vedem și care este diferența dintre pietrele la rinichi și cele la fiere, dar și cum arată viața după intervenția chirurgicală de îndepărtare a colecistului.

”Dietele bogate în grăsimi, prăjelile, tocăturile, dulciurile rafinate, alcoolul ar favoriza apariția acestor probleme. Carnea slabă, fructele, peștele, sportul, o dietă echilibrată sunt elementele care ne ajută. Pietrele la fiere și pietrele la rinichi, au cauze diferite, manifestări diferite și tratament diferit. Pietrele la fiere necesită o intervenție chirurgicală, care presupune scoaterea întregii vezici biliare.” e explicat medicul Bogdan Safta la ”Sfat de Sănătate”.

 

Andreea Cigolea vă dă sfaturi de sănătate. Zi de zi, la Antena 3 vor fi prezentate cele mai importante informaţii în cea mai nouă rubrică de recomandări, noutăți și curiozități din sănătate.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Bogdan Safta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close