Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Riscul major la care te expui dacă pisezi sau rupi medicamentele pentru a le înghiți mai ușor

Riscul major la care te expui dacă pisezi sau rupi medicamentele pentru a le înghiți mai ușor

Riscul major la care te expui dacă pisezi sau rupi medicamentele pentru a le înghiți mai ușor
foto: Pixabay.com
29 Oct 2018   •   20:54

Un nou studiu realizat de Lloyds Pharmacy a scos la iveală că 46% dintre oameni nu folosesc corect medicamentele.

„Aproximativ 10% dintre cei care se internează la spital, sunt persoane care nu au folosit medicamentele adecvat. Dacă procedăm corect, ne ferim de o mulțime de probleme”, spune Sultan Dajani, de la Royal Pharmaceutical Society, potrivit Daily Mail.

Forma anumitor medicamente nu este un factor lipsit de importanţă, iar pisarea acestora prin zdrobire mecanică este contraindicată, este concluzia unui studiu publicat în revista franceză “Revue de Médicine Interne”

„O parte dintre antibiotice şi medicamente antiinflamatoare trebuie administrate fără să fie sparte sau zdrobite. Aceste medicamente acţionează în organism pe baza unui principiu: substanţa activă se eliberează încet, iar organismul o asimilează lent. Aceste medicamente au o acţiune pe termen lung. Atunci când le zdrobim riscăm ca organismul să primească o doză mult prea mare într-un timp scurt. Astfel, apare risul intoxicaţiilor”, spune farmacistul Sunil Kochhar.

Spargerea sau zdrobirea medicamentelor poate să și anuleze efectul acestora. O parte dintre medicamente sunt distruse de sucul gastric înainte ca acestea să îşi facă efectul în organism.

×
Subiecte în articol: medicamente pastile
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close