Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Revoltă în rândul medicilor din cauza tarifelor mici decontate de CNAS. Pacienţii din România ar putea fi taxaţi pentru consultaţii

Revoltă în rândul medicilor din cauza tarifelor mici decontate de CNAS. Pacienţii din România ar putea fi taxaţi pentru consultaţii

consult
Consultaţie medicală. Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iul 2024   •   20:07

Este revoltă în sistemul medical din cauza tarifelor prea mici decontate de Casele de Asigurări de Sănătate. Medicii din Ambulatoriul de Specialitate ameninţă că vor depune plângere la Consiliul Concurenţei, inclusiv la Comisia Europeană, din cauza incertitudinii legate de valorile prevăzute pentru ultimul trimestru din acest an.

Specialiştii se tem că din octombrie ar putea ajunge la faliment sau că ar putea fi obligaţi să taxeze toate serviciile medicale, inclusiv consultaţiile sau investigaţiile imagistice.

Medicii vor majorarea punctului decontat pe serviciu de la 4,5 lei la 8 lei 

Solicitarea de majorare au repetat-o în ultimele săptămâni şi în faţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, acolo unde au protestat de mai multe ori.

Potrivit CNAS, au fost semnate aproape toate actele adiţionale cu furnizorii de servicii medicale, iar pentru acest trimestru valorile decontate rămân nemodificate.

Medicii spun însă că problema ar fi legată de ultimul trimestru din acest an, atunci când s-ar putea trezi cu mai puţini bani.

Potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, se iau toate măsurile necesare pentru a creşte valoarea punctelor decontate în asistența medicală prespitalicească.

×
Subiecte în articol: CNAS consult medici
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Noua gafă a lui Biden, virală pe internet. Ce a citit de pe prompter
x close