După masa bogată de Crăciun, urmează un nou ospăț, cel de Revelion. Cu toate acestea, noaptea dintre ani vine cu o nouă provocare, în special pentru gurmanzi.
Specialiștii ne spun cum ne putem bucura de preparatele pregătite pentru masa de Revelion, fără să existe riscul de a ne confrunta cu probleme digestive.
Nutriționistul Laura Ene a prezentat, la Antena 3 CNN, un exemplu de meniu pentru masa de Revelion, care ne poate ajuta să evităm apariția unor probleme digestive, dar și a unor kilograme în plus.
"Este important să ne orientăm către alimente mai ușoare, poate către niște brânzeturi deosebite, cu struguri sau salate de crudități, cu carne slabă.
Citește și: Alimentele care atrag norocul în seara de Revelion. Românii nu renunță să le cumpere, în ciuda prețurilor ridicate
M-aș orienta către zona de brânzeturi ușoare cu somon. La felul doi, o carne ușoară, ar fi foarte bine să fie pește, însă este potrivită și o carne de curcan pe un pat de legume.
Desigur, tradiționala cupă de șampanie, alături de o felie de tort făcut în casă.
Să nu uităm de dans și de atmosferă, pentru că după toate aceste minunății mâncate, trebuie să ne asigurăm că nu ne trezim în noul an cu calorii în plus pe talie", a spus specialistul.
Printre alimentele despre care se spune că atrag norocul în noaptea dintre ani se numără peștele și strugurii.