O masă de aer cu praf saharian traversează România, iar autoritățile au emis o alertă în acest sens. În această dimineață, în direct la Antena 3 CNN, managerul Institutului Marius Nasta din București, Beatrice Mahler, a explicat ce efecte are praful saharian asupra sănătății noastre.
"Fiind vorba de niște particule foarte fine ele au posibilitatea să intre în căile respiratorii și să producă iritație locală. Cele mai mari riscuri le au persoanele care sunt cunoscute deja cu afecțiuni respiratorii și care în momentul unor astfel de situații când sunt alerte din partea autorităților trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă dacă se poate și să aibă dacă se poate medicația de rezervă.
Pentru ceilalți, organismul are capacitatea să estompeze simptomatologia, dar persoanele care sunt cunoscute cu alergii pot să aibă simptome similare unei reacții alergice, adică să lăcrimeze, să strănute, să tușească", a precizat Beatrice Mahler.
Aceasta a menționat că purtarea măștii în astfel se momente poate fi de folos doar pentru persoanele cu afecțiuni pulmonare sau alergice. "Praful este foarte fin și masca are limitele ei de filtrare. Recomandarea este doar pentru persoanele care sunt afectate și au o capacitate pulmonară scăzută din cauza unei afecțiuni.
Nu cred că masca ne-ar ajuta foarte mult", a spus managerul Institutului Marius Nasta din București.