Potrivit unor studii, cantitatea perfectă pentru o viață sănătoasă este un pahar cu vin în fiecare seară, servit la cină, scrie observator.tv.
Câțiva cercetători ai Universității Ben-Gurion din Israel au descoperit cât de sănătos și eficient este pentru cei care suferă de diabet să bea vin roșu cu moderație.
Oamenii care suferă de diabet sunt mai predispuși decât restul la declanșarea problemelor cardiovasculare, de aceea, cercetătorii au ales 224 astfel de personae care nu au băut vin și le-au recomandat să înceapă să consume fie vin alb, fie vin roșu, în combinație cu apă minerală.
Aceștia au fost supuși timp de doi ani unei diete mediteraneene care nu includea restricții asupra numărului de calorii. În timpul experimentului, subiecții s-au aflat sub supravegherea specialiștilor, făcându-li-se analize de sânge la începutul experimentului, la șase luni de la începere, și la 24 de luni.
Mai multe, pe observator.tv.