Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Lygia Alexandrescu explică de ce nu este bine să bem alcool şi cafea când e cald afară

Lygia Alexandrescu explică de ce nu este bine să bem alcool şi cafea când e cald afară

Medicii interzic consumul de alcool în timpul caniculei, fie ca vorbim de bere, vin, cidru şi mai ales tărie. Medicii atrag atenţia că alcoolul deshidratează cel mai mult. Tor de evitat este şi cafeaua." Aceste băuturi ne deshidratează'', avertizează Lygia Alexandrescu, nutriţionist.

Lygia Alexandrescu explică de ce nu este bine să bem alcool şi cafea când e cald afară
Sursa foto: Agerspres/Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    03 Aug 2021   •   14:43

Nutriţionistul Lygia Alexandrescu susţine că băuturile care conţin cofeină, zahăr şi alcool, nu sunt sunt deloc indicate atunci când afară temperaturile sunt ridicate.

Chiar dacă nu mai suntem în luna lui cuptor, nu vom scapa de caniculă în perioada următoare. 

Ne așteaptă încă trei zile de foc

Sudul ţării este sub semnul temperaturilor extreme, spun meteorologii, care anunță că această vara va intra in istoria meteorologiei. La aceasta oră, avem în vigoare un cod galben de caniculă, care vizeaza zece județe și Capitala.

"Nu trebuie uitat că orice de tip de băutură care conţine alcool, dar orice tip de bătură alcoolică, indiferent cât de slabă este concentraţia, deshidratează.

Sigur că există acest obicei firesc, de a bea bere vara, dar cu cât este mai slabă concentraţia de alcool şi cu cât temperatura este mai scăzută şi nu e soare, cu atât poate fi ajutat organismul.

Lygia Alexandrescu, despre băuturile pe care ar trebui să le evitați în zilele caniculare

Să nu uităm de băuturile care conţin zahăr mult, pentru că şi ele deshidratează, la fel ca tot ce conţine cofeină. Deci, avem senzaţia că o limonadă ne poate răcori, dar dacă ea este făcută cu zahăr, categoric ea deshidratează. 

Deci, avem senzaţia că o limonadă ne poate răcori, dar dacă ea este făcută cu zahăr, categoric deshidratează. La fel, băuturile energizante, nu băuturile sportive. Cele sportive au săruri hidratante. Băuturile energizante au doar zahăr, sau înlocuitor de zahăr, au aminoacizii de care nu avem nevoie în exces când este cald.

Şi, bineînţeles, multă cofeină. Ar trebui să mergem pe variantele de lichide care hidratează, adică apa, apa minerală - dacă ne permite starea de sănătate. Categoric, apa minerală are săruri hidratante, naturale. Cele neîndulcite, limonada fără zahăr, supele, ciorbele reci", a precizat Lygia Alexandrescu, nutriţionist.

Citiţi şi: Lygia Alexandrescu, despre ce băuturi trebuie să consumăm în zilele caniculare
 

×
Subiecte în articol: Lygia Alexandrescu cafea alcool
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close