Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cel mai puternic medicament împotriva durerii produs chiar de corpul uman

Cel mai puternic medicament împotriva durerii produs chiar de corpul uman

Cel mai puternic medicament împotriva durerii produs chiar de corpul uman
Durerea de spate. Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iun 2024   •   14:00

De fiecare dată când simțim că ne doare ceva, luăm o pastilă. Mai ales când vorbim de dureri de spate, musculare sau articulare. Lucru greșit de cele mai multe ori, pentru că există o alternativă sănătoasă. De ce mișcarea este ridicată la rang de medicament ne va explica fizioterapeutul Alexandru Ilie.

„Mișcarea are un mecanism foarte complex de a reduce durerea. Pe de o parte abordând latura mecanică. Dacă facem mișcare, avem posibilitatea de a hrăni țesuturile care sunt lezate.

De asemenea, noi activăm citokinele, proteine specializate în a reduce inflamația. Per total, noi secretăm o serie întreagă de transmițători antiinflamatoare și antidepresive. 

Ori de câte ori facem mișcare, avem acces la această farmacie endogenă, farmacia pe care corpul o are și pe care tu o poți activa. 

Mișcarea reușește să stimuleze ansamblul mecanic, întărește structurile care protejează articulațiile. Stresul la care este supusă o articulație începe să fie mai mic, iar astfel tu te vei simți mai bine”, a declarat fizioterapeutul Alexandru Ilie.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Imagini exclusive cu tinerii găsiți morți într-o cameră de hotel
x close