Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medic hematolog: Românii ar trebui să se testeze pentru acest virus care poate produce o formă agresivă și mortală de leucemie. E foarte răspândit în România

Medic hematolog: Românii ar trebui să se testeze pentru acest virus care poate produce o formă agresivă și mortală de leucemie. E foarte răspândit în România

o_1bpb4uia6j9n15i9cqc151bkro8.jpg
foto: Pixabay.com
06 Sep 2017   •   11:30

Leucemiile pot fi de mai multe feluri, însă un tip foarte agresiv e cel provocat de virusul HTLV, adică cel care a ucis-o pe Patricia Țeicu, fata compozitorului Marius Țeicu.

”În țara noastră e o problemă cu virusul HTLV. Acum câțiva ani, am fost la o conferință în străinătate, pe această temă. Locurile în care era întâlnit acest virus erau marcate cu roșu, iar țara noastră era toată un punct roșu. Acest virus produce o leucemie cu celule T a adultului, de care noi ne temem foarte mult.

N-am avut o supraviețuire mai mare de 2 ani la pacienții diagnosticați cu această boală. De aceea, toți adulții ar trebui să se testeze pentru acest virus, la fel cum se testează pentru HIV”, a explicat dr. Mihaela Andreescu.

Mai mult, pe doctorulzilei.ro.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close