![cum facem diferenta intre insolatie si toxiinfectie alimentara dr adrian marinescu riscul e mai mare de a face o forma severa cum facem diferenta intre insolatie si toxiinfectie alimentara dr adrian marinescu riscul e mai mare de a face o forma severa](https://www.antena3.ro/thumbs/landscape/2024/08/15/cum-facem-diferenta-intre-insolatie-si-toxiinfectie-alimentara-dr-adrian-marinescu-riscul-e-mai-mare-de-a-face-o-forma-severa-917795.webp)
Una dintre bolile parsive care nu te trag de maneca, dar te macina viclean, pe tacute este ficatul gras. Steatoza hepatica sau ficatul gras, cum se zice in popor, este punctul de pornire al tuturor bolilor hepatice grele.
De la ficatul gras, in timp si prin proasta gestionare a steatozei, se ajunge la hepatite cronice, se ajunge la ciroze si chiar la cancerul de ficat. Tocmai de aceea, ficatul gras trebuie descoperit din timp si tratat cu constiinciozitate.
Diagnosticarea lui devreme se face prin controale obligatorii, periodice chiar atunci cand nu te supara nimic. Niste analize de sange privind transaminazele, dar si o ecografie pot duce la concluzia ca ficatul este in faza de steatoza hepatica.
Continuarea pe doctorulzilei.ro.