Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dublă excelență medicală pentru BRAIN Institute în cadrul Spitalului MONZA: Primele Centre de Excelență în Neurochirurgie si Chirurgia Spinală Robotică din România

Dublă excelență medicală pentru BRAIN Institute în cadrul Spitalului MONZA: Primele Centre de Excelență în Neurochirurgie si Chirurgia Spinală Robotică din România

BRAIN Institute
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iul 2024   •   17:52

BRAIN Institute a obținut recent două acreditări internaționale prestigioase din partea Surgical Review Corporation (SRC). Obținerea acestor acreditări recunosc angajamentul medicilor și al asistenților precum și standardele înalte de îngrijiri medicale de calitate și in siguranță furnizate pacienților.

Centru de Excelență în Neurochirurgie - evidențiază expertiza BRAIN Institute în neurochirurgia complexă, oferind pacienților acces la cea mai solidă experiență în neurochirurgia cerebrală și a coloanei vertebrale.

Centru de Excelență în Chirurgia Spinală Robotică -  în premieră pentru Romania, BRAIN Institute primește această acreditare, consolidând poziția sa de lider în domeniul chirurgiei spinale minim invazive robotice.

Aceste distincții au fost obținute în urma unui audit riguros a tuturor intervențiilor efectuate și subliniază angajamentul BRAIN Institute față de excelența medicală și inovația în domeniul neurochirurgiei și chirurgiei spinale robotice.

Recunoașterea excelenței individuale: Chirurgi de Excelență

Dr. Sergiu Stoica și Dr. Mihai Cristescu au fost desemnați Chirurgi de Excelență în Neurochirurgie, fiind deja recunoscuți pentru abilitățile lor chirurgicale de excepție și experiență semnificativă în domeniul neurochirurgiei cerebrale și spinale minim-invazive. Cu ajutorul experienței si a profesionalismul întregii echipe, beneficiind de suportul departamentului de neuro-anestezie condus de Dr. Anca Vișan dar si de aparatura de ultimă generație, efectuează intervenții chirurgicale cu ajutorul neuromonitorizării și asistate robotic.

Dr. Sergiu Stoica are o experiență de studiu și practică în domeniul neurochirurgiei cerebrale vasculare și tumorale, cu supra specializare în chirurgia anevrismelor, a malformațiilor arteriovenoase și a tumorilor cerebrale profunde.

Membru în societățile europene de chirurgie spinală și chirurgie spinală minim-invazivă, Dr. Mihai Cristescu deține diplomă europeană de chirurgie spinală și acreditarea pentru intervenții complexe de chirurgie spinală.

În calitate de co-directori ai Centrului de Excelență în Neurochirurgie din cadrul Spitalului Monza, își vor folosi expertiza, zi de zi, pentru a soluționa, în siguranță, cele mai dificile cazuri de neurochirurgie alături de medicii anesteziști specializați în neuro-anestezie dar și pentru a forma medici specialiști care să continue să ofere standardele de excelență pacienților lor.

Dr. Alexandru Thiery a fost desemnat Chirurg de Excelență în Chirurgia Spinală Robotică si va conduce Centrul de Excelență în Chirurgie Spinală Robotică din cadrul Spitalului MONZA. Având certificare europeană de chirurgie spinală încă din 2015, Dr. Thiery este unul dintre puținii specialiști care operează scolioze grave, intervenții complexe și de lungă durată, ce necesită un plan operator minuțios și o urmărire postoperatorie atentă.

Echipa de chirurgi din cadrul BRAIN Institute-Spitalul MONZA acreditată recent, a beneficiat de o pregătire profesională de excepție atât în România cât și în școli și spitale de renume din străinătate, obținând astfel o experiență vastă, acumulată de-a lungul a celor peste 20 de ani de practică.

Au ales sa revină în țară pentru a putea oferi cele mai bune îngrijiri pacienților din Romania.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În Spitalul MONZA excelența medicală se obține prin expertiza medicilor augmentată de inovația medicală:

Neuronavigația intra-operatorie este o tehnologie avansată utilizată în neurochirurgia cerebrală pentru a ghida chirurgul cu o precizie excepțională

Robotul Mazor X™ are funcții de planificare preoperatorie și intra-operatorie, ghidare robotică și navigație în timp real și permite chirurgului să planifice și să execute intervenția cu o precizie excepțională. Acest sistem reprezintă vârful tehnologiei actuale în chirurgia spinală.

Sistemul de imagistică O-arm™ oferă imagini 2D/3D direct în sala de operație în timpul intervențiilor spinale. Chirurgii văd anatomia pacientului în detaliu, permițând plasarea precisă a instrumentelor și implanturilor în chirurgia complexă a coloanei vertebrale.

„Credem că cele mai bune rezultate se obțin prin munca în echipa. De aceea, în Spitalul MONZA am investit în parteneriate strategice între specialiști experimentați și tehnica de ultimă generație pentru a oferi cele mai bune rezultate pacienților”, Adrian Demușca - CEO Spital MONZA

Despre BRAIN Institute

BRAIN Institute a fost înființat in 2013 cu scopul de a reuni cea mai experimentată echipă de specialiști pentru neurochirurgie românească modernă. În prezent își desfășoară activitatea în cadrul Spitalului Monza, oferind pacienților tratamentul și managementul patologiilor spinale și cerebrale complexe.

Despre Surgical Review Corporation (SRC)

SRC este o organizație internațională non-profit, dedicată îmbunătățirii siguranței pacienților și a calității îngrijirilor medicale prin acreditări și certificări riguroase. Înființată în 2003, SRC este o organizație care dezvoltă și administrează cele mai bune programe de acreditare pentru profesioniștii medicali, chirurgi, spitale și facilități independente de ambulatoriu din întreaga lume. În viziunea SRC cei mai buni chirurgi pot deveni și mai buni, pentru că excelența nu este doar o realizare – este o cultură care trebuie susținută.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Circulația pe podul Giurgiu – Ruse, restricționată timp de două luni
x close