Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum ne afectează stresul silueta! Nu știai cât este de periculos

Cum ne afectează stresul silueta! Nu știai cât este de periculos

o_1c5iv210l160p164ffjddsh1dai8.jpeg
05 Feb 2018   •   14:29

Cu toţii ştim ce înseamnă să iei în greutate: mâncare plină de grăsimi, consumatul mai multor calorii decât ardem, lipsa activităţilor fizice. Cu toate acestea, rămâne întrebarea, de ce exagerăm totuşi cu consumul anumitor alimente nesănătoase?

Poate vă întrebaţi de ce trebuie sa consumăm tot acel tort de ciocolată? Este lăcomie sau se întâmplă altceva?

Deşi auto-controlul este foarte important, există foarte multe dovezi care spun că stresul joacă un rol foarte important în creşterea greutăţii. Stresul cronic împiedică somnul şi crește nivelul zahărului din sânge, fapt care duce la un apetit crescut. În timp, acesta poate duce nu numai la niveluri nesănătoase de grăsime corporală, ci şi la diabet de tip II.

Pentru a vedea ce se întâmplă, doctorul Giles Yeo, membru Trust Me, a decis împreună cu o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitea din Leeds, să treacă printr-o zi foarte stresantă.

După o serie de testări, aceştia l-au pus să pună mâna într-o baie de apă rece pe gheață și să o țină acolo. Înainte și după aceste teste, echipa Leeds a măsurat nivelul de zahăr din sângele lui Giles, informeaza BBC.

Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că atunci când sunteți stresat, corpul dvs. trece în modul "luptă sau zbor". Corpul tău crede că este atacat şi eliberează glucoza în sânge pentru a oferi energie muşchilor. 

×
Subiecte în articol: stres grasime silueta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close