Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum congelezi corect laptele, pentru a evita drumurile dese la supermarket pe timpul stării de urgență

Cum congelezi corect laptele, pentru a evita drumurile dese la supermarket pe timpul stării de urgență

Laptele poate fi congelat și consumat apoi după o perioadă de până la șase luni, susțin experții din alimentație, însă orice gospodină trebuie să știe că textura acestuia se schimbă în urma procesului de îngheț.

o_1e48lof40ch0t8413th1evpsbvg.jpeg
Sursa foto: Pexels
25 Mar 2020   •   13:03

Cel mai des, putem remarca la laptele decongelat o separare a grăsimilor, lucru care poate fi rezolvat ușor cu ajutorul unui blender.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că îl înghețați într-un recipient etanș și sigur, potrivit pentru congelator, deoarece laptele se dilată, scrie Mirror.

Poate fi păstrat până la șase luni, dar este recomandat să-l dezghețați în primele luni de la îngheț, dar asta doar pentru că are un gust mai bun.

Mare atenție la modalitatea prin care decongelăm laptele: el trebuie întotdeauna decongelat în frigider, pentru a reduce înmulțirea bacteriilor.

Numărul bacteriilor existente în lapte poate crește dacă laptele se decongelează la temperatura camerei pentru o perioadă lungă de timp.

De asemenea, dacă vreti să folosiți laptele la ceva gătit, este de preferat să îl puneți în oală direct congelat, ori congelat parțial.
 

×
Subiecte în articol: lapte congelat coronavirus
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close